26 Ağustos 2019 Pazartesi

Siz Konuşun O Yazıya Dönüştürsün/Konuştuklarımızı Anında Metne Dönüştürmek


Blogcu dediğin anlatmayı ve konuşmayı sever,uzuuun uzun kesintisiz ve ayrıntılı bir şekilde çoğu zaman.
Engel olmamak gerek,blogcuya ne sayfa ne klavye tuşu dayanır ancak bazen blogger de tıkanır(!) anlatmak ister anlatamaz olur,yorulur ya da veya üşenir,değil mi?
Konuşarak anlatmayı seviyor ancak sıra bunları yazmaya gelince tıkananlarımız varmış veya konuşarak daha akıcı veya daha detaylı anlatabilen sıra yazmaya gelince anlatmak istediklerinden bir çok şey kaybedenlerimiz var bilirim.
Ben bunların her biriyim:)
Anlatacak çok şeyim olur ama bunları buraya yazmaya geldiğim zaman cümleleri kurmaya başladığım anda yok imla kuralları yok noktalama kuralları derken kendimi kastıkça kasıyor söylemek istediklerimi unutuyorum kırpa kırpa kuşa çevirmiş oluyorum konuyu.
Yok mu buna bir çare diyerek bu sorunuma çözüm aramaya çalıştım.Telefonuma sesli notlar bıraktım,aklıma gelen düşüncelerimi yine sesli olarak telefonuma kaydettim ama yok olmuyor karşımda biri varmış gibi anlatmakta zorluk çektiğimi anladım.
Yılmadım arayışlarıma devam ettim,okuduğunuz ben ile geçrek ben aslında aynı kişi ama tam olarak beni ifade etmiyor yazdıklarım tam ben değil bunlar,peki nasıl tam olarak kendimi ifade edip düşüncelerimi kayıt alacağım?..
Ben analtsam birileri kaydetse?..nasıl olurdu?
Kafama oturdu gibi bu düşünce ama bunu nasıl gerçekleştirebilirim diye kara kara düşünürken düşüncelerimi kelimelere daha doğrusu söylediklerimi metne dökebilmenin yolunu buldum sonunda!..evet buldum sizinle de paylaşacağım bugün dilerim istifade edersiniz.

Web Speech API tam da bunu yapıyor işte.Online olarak konuştuklarınızı metne dönüştürüyor ve her çok daha kolay oluyor :)Biraz daha ayrıntılı anlatmam gerekir biliyorum.
Tarayıcınızdan buraya yani  Web Speech API gidiyorsunuz karşınıza çıkan sayfaya dil ayarlarını hızlıca yapıyorsunuz ayarları da şöyle:

Ayarlar:
Evvela dil seçeneğine gidip bunu Türkçe yapıyoruz ardından da ok işareti ile gösterdiğim yere gidip mikrofona basıyor ve konuşmaya başlıyorsunuz,konuştuklarınız hemen yazıya dönüşmeye başlıyor arzu ederseniz metni kopyalayıp yapıştırıyorsunuz veya olası hatalarınız var mı diye gözden geçiriyorsunuz.
Bakınız:

Speak Now:
Mikrofon imgesine bastıktan sonra kırmızı renk olup yanıp sönmeye başlıyor ve söylediklerinizi anında metne dönüştürüyor,hemen altta da Kopyala/Yapıştır seçeneği mevcut veya e-mail yoluyla gönderme seçeneği ühtiyacınız doğrultusunda tercihinizi yapıyorsunuz.

Kısaca böyle bir çözüm buldum denemek bedava ve çok eğlenceli :)
Gönlünüzce anlatın o kaydedip yazıya çevirsin.

Sevgilerimle :))


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. ilk fırsatta deneyeceğim:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Denemeye değer, bazen yazmaya çalışmak çıldırtabiliyor :)

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir uygulama, belki bazı arkadaşlar sever. :)
    Kiremithanem seni de etkinlikte görmek isterim. Uğraman dileğiyle..

    https://edischar.blogspot.com/2019/08/kesf-i-blogger-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen uğrayayım canım nicedir aklımda ama bir türlü kendimi veremedim,geliyorum :)

      Sil
  4. Instagram gönderinde ilgimi çekti aynı problemleri yaşadığım zamanlar oluyor. Bazen su gibi alıyor bazen hop ucuveriyor. Ya bide kafamızdan geçenleri anlamı bulduk mu tam olacak bi deneyelim merak ettim doğrusu. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar epey meşgul istesek de bir çok şeyi ya başaramıyor ya da sonuçlandıramıyoruz,kolaylıklar dilerim.

      Sil
  5. Az önce denedim. Dışarıdayken, yoldayken, kağıt kalem ya da yazı yazacak ortam yokken kullanılabilir :) Ama yazma eyleminin kendisini seven bir blogger olarak normalde çok kullanmam sanırım. Aslında böyle uygulamalar uzuvlarını kaybetmiş kişiler için çok önemli ve gerekli. Sesli komut ile kopyalama, kaydetme gibi özellikler de eklenirse fiziksel engeli olan bir çok insana kolayca yazma olanağı sağlayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıdayken not tutmak için bence de çok ideal bir çözüm bir de elbette yazamayan insanlar için çok güzel düşündünüz sizi tebrik ediyorum.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.