19 Ağustos 2019 Pazartesi

Çanakkale-Kazdağları-İzmir


Araba ile yolculuk etmenin en güzel yanı bir çok yeri görebilme imkanıdır mutlaka,bir çok yerden geçmek arzu ettiğin yerde mola vermek.Uçak yolculuğu elbette daha konforludur ve ulaşım daha kolaydır ama araba ile yolculuğun en güzel yanı bir çok yere uğramak o yörenin lezzetlerinden tatmak insanıyla konuşmak havasını teneffüs etmektir..
Çanakkaleye gideli nerdeyse yirmi yıl olmuştu ve fark ettim ki Türkiye son yirmi yılda çok fazla değişmiş.
Karayolları yenilenmiş,çevre daha temiz ve düzenli..
Zamanımız olduğu için yolumuzun üzerinde olan Akbaş Şehitliğini de ziyaret ettik.Hayatımda ilk kez bir şehitliği ziyaret ettim.













KAZDAĞLARI

Çanakkalede dönüşte,Kazdağlarında ise gidişte kahvaltı etmek için mola verdik..Kazdağlarından geçmek oldukça sıkıntılı diyebilirim,yol hem tehlikeli hem dar oldukça da yıpranmış tatilcilerden dolayı da çok yoğun.Kazdağlarındaki çalışmalar sebebiyle devasa araçların peşine takılarak bütün yolu minimum bir süratle gitmek zorunda kalıyorsunuz.
Manzarası şahane kahvaltı edebileceğiniz bir yer var ama oldukça pahalı ve temizlik bakımından eksikleri olan bir yer..


Bir çok doğal ürün satışı da yapılmaktadır burada,bu harika bir şey ama fiyatlar hiç de uygun değil.




İZMİR

İzmire giden yeni yol henüz trafiğe açılmadığı için öğle sıcağı altında nerdeyse altı saat boyunca maksimum saatte 90km'lik bir hızla İzmire ulaşabildik.
Canımız çıkmıştı :)





İzmir her zamanki gibi kalabalık sıcak ve cıvıl cıvıl..Kordon,Kemeratlı derken arabayı park ettiğimiz bir parkın manzarası henüz çalışmaları devam eden Agora'yı da kuş bakışı görme imkanımız oldu..


Çok güzel olacak buraları şimdiden belli :)


 Sırada güzellikle dolup taşan Alaçatı var :)

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

12 yorum:

  1. çok yaklaşmışsın bana... ama rota aşağı dönmüş sonra...
    akba şehitliği yeni yapıldı... orası sembolik... asıl mezarlar sağ tarafındaki patika yoldan gidince ileride sağda... toprak örtmüş üzerlerini...
    evet kazdağları yolumuz çok fena...biz de ne zaman geçsek ağır bir aracın arkasına takılıp tıngır mıngır gitmek zorunda kalırız... o yol ağır araçların sürekli fren yapması sebebiyle yanmış fren balatası da kokar çok... ama bitirince çok kekik kokulu keyifli anlar başlıyor. sonrası güzel... son geçişimde izmir , urla ya dek çok pis kokuyordu...urla'dan sonra yine kekik kokuları... çanakkale-izmir arası en çok da koku demek benim için sanırım... :)
    Hayırlı yolculuklar... keyifli tatiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekik kokuları insanı mest ediyor şimdi sen söyleyince kokuları tekrar hatırladım,Urla da harika görünüyordu uzaktan,ya nasıl gezeceğiz bunca yeri düşündükçe daha çok seyahatler çekiyor içim :)
      Yerini bilmiyordum o kadar yakın olduğumu bilseydim mutlaka önceden belki anlaşıp bir çay içebilirdik :(

      Sil
  2. Çok kaliteli fotoğraflar, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Karanlık Turizm (Dark Tourism) için Çanakkale Şehitliğimiz global olarak alım gücü yüksek turistlere pazarlanabilir. Karanlık Turizm örnekleri için Çernobil kazasınına ziyaret, Paris yeraltı mezarlığı, Japonya'ya atılan atom bombalarının atıldığı şehirlere ziyaret sayılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dark tourism kavramını ilk sizden duydum evet yapılabilir hatta gerekli bile diyebilirim hayatta sadece eğlence yok çünkü insanlık çok derin yaralara sahip bunları bilmemiz gerekiyor.

      Sil
  4. Çok güzel yerler Kazdağları, çok güzel fotoğraflar. Ruhları Şad olsun şehitlerimizin. Nice geziler nasip olsun sana o zaman <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Allah razı olsun canım her yer çok güzel her yer yeter ki sevgiyle dokunulsun.

      Sil
  5. Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Fotoğraflar ve kalitesine de bayıldım. Bol gezmeler dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel fotograflar canim benim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.