19 Ağustos 2019 Pazartesi

Alaçatı


Buralar bir zamanlar incir ağaçları bataklık,sazlıklar ve sinkeleri bol bir yermiş.İmar gerektiren bir bölge kısaca haliyle bir zamanların valisiydi sanırım paşa da olabilir Yunanistandan çok sayıda içşi getirterek bölgeyi imar etmelerini sağlamış.
Gelenler aileleri ile geldikleri için ve bu imar durumu zaman gerektirip yıllarca sürdüğü için insanlar kendilerine bu bölgelerde ev ve toprak almışlar.
Gel zaman git zaman Alaçatı gerek denizi gerek muhteşem taş yapıları ile ve tabii ki iyi bir reklam ve tanıtım ile günümüz insanının dikkatini çekmeyi başarmıştır.
Evet epey kalabalıktır evet fiyatları da biraz tuzludur diyebilirim ama gidilesi görülesi bir yerdir.
Taş yapılar büyük oranda işletmeye dönüştürülmüştür,sahipleri çoğunlukla hala Yunanlıdır.Daracık sokaklarda yürürken bakımlı butikler ve cafeler insanı mest ediyor,sanıldığı gibi deniz Alaçatıya yakın değildir.Denize ve yine muhteşem olan koy ve sahillere ulaşmak için bir araça gereksinim vardır.
Alaçatının denizine yakın bir bölgede tatil yapmak isteyenler otel arayışlarında Alaçatı liman veya Alaçatı port olarak aramalarını yapmaları tavsiye olunur yoksa siz de benim gibi Alaçatıya gidip de ''deniz nerede'' diye aptalca bir soru sormayın :)
Alaçatıdan deniz görünmez,ancak dediğim gibi denize yakındır.



Alaçatıda iyi veya güzel olmayan bir otel düşünemiyorum ancak şöyle bir detay var ki bunu mutlaka sizinle paylaşmalıyım.İşletmelere yakın otellerin güzelliği göz alıcı olmasına rağmen otel sakinlerinin kalabalık ve sabahın erken saatlerine kadar süregelen gürültüden ötürü uyku uyuyamadıklarını haliyle sabahları geç uyandıklarını böylece kahvaltısız kaldıklarını da belirtmek isterim.
Daha sakin bir yerde konaklamak için mutlaka merkezden ve işletmelerden biraz uzak bir otel bakmanızı öneririm.
Bizim ilk kapattığımız otel tam da merkezdeydi hoş zaten kapattığımız otel fotoğraflarını gördüğümüz otel bile değildi başka bir oteldi,buna biraz moralim bozulsa da başka bir otel arayışına girmek zorunda kaldık.
Evet,Alaçatıya ulaştık kpatmış olduğumuz oteli girişi daracık bir sokakta olduğu için dolana dolana araya araya bulduk ama otel doluydu oda yoktu ve işletme sahibi bize başka bir otel önerdi,manzarası harikaydı sokaktaki havalandırmaya bakıyordu :)
Hal böyle olucna orayı terk ederek başka bir otel bulduk merkezden biraz uzakta sessiz ve skindi.
Otel ile ilgili düşünceler ve tavsiyelerim bu yöndedir gelelim Alaçatının kendisine :)
Alaçatı muhteşemdir!..
O kadar özenli ve temiz ki elinizdeki çöpü atacak yer bulamazsınız,şakadeğil.Sokaklarda bir tane bile çöp kutusu yok.
İşletmeler her detayı her köşeyi özenle dekore etmiş.
İnsan kendini bir Yunan adasındaymış gibi hissediyor.
Buyrun biraz da fotoğraflara bakalım..


Taş evlerin çoğu dediğim gibi ya otel ya da lokantaya çevrilmiş,her birinin harika arka veya ön bahçeleri vardır.



Bu şeker oğlan öğle uykusuna dalmıştı,bi okşayayım dedim,tırnaklarıyla karşılık verdi.Rahatsız etmeyeceksin.



Desenli bardaklar desenli fincanlar desenli masa örtüleri..





























Alaçatıda meyhane sayısı çok fazla,bizim gibi bu tur mekanlardan uzak duranlar bundan rahatsiz olacaktir cunku hem alkol hem de gece geç saatlere kadar olan canlı müzik(yanyana olan meyhaneler gürültü yarışı yapıyor resmen)inanılmaz derecede rahatsızlık verici ha bir de gözlerinize ve gönlünüze de iyi bakmalısınız zira insanlaraı tatil yerlerinde giysiyi az giymek gibi bir ruh hali sarıyor aman dikkat.





Ve deniz..
Pırıl pırıl turkuaz sularıyla Akdeniz!..
Delikli koyu şiddetle tavsiye ederim..
Yanınıza mutlaka içecek bir şeyler veya en azından su almanızı da.


Denizin rengi insanı mest ediyor,koylar çok temiz deniz suyu biraz soğuk ama insan alışıyor tabii.Biz çadırımızı kurup akşama kadar oturduk.Etrafta çok sayıda sokak köpeği mevcut,zararsızlar.


Yukarıda bahsettiğim delikli koy adını bu kayaların altında yer alan ve harika bir yer olan delikli geçitlerden almaktadır,denizin içinde olan açık bir mağara gibi düşünün hemen internette bir görsel kaçırıp göstereyim.


İşte bu delikli koydan bir karedir.Elbette ben de fotoğrafını çekebilirdim ama o kadar kalabalıktı ki bu geçiti bu şekilde çekmek için zannediyorum ki sabahın erken saatlerinde gitmek gerek,çekemedim.


Alaçatıya gtmeyi düşünenler için iki otel tavsiyem de var birincisi bizim kaldığımız Alaçatım Otel bir diğeri de Çat Kapı Alaçatı oteli her ikisi de hem merkeze yakın hem de sessiz bir yerdedir.
Aslında en güzeli bu koylardan birinde çadır kurmaktır kanımca ama gece ne derece güvenlidir bilemem Alaçatı artı ve eksileri olan bir yerdir evet cazibesi yüksektir ama ne yalan söyleyeyim insanların özellikle de kadınların bu derece çıplak gezmeleri hoş değil kadın olmak çok başka bir olaydır bence içini doldurmak gerek öyle eti budu göstermekle olmuyor.Bu durum sadece tatil yerlerinde değil ne yazık ki Avrupada da durum aynen boyle inanin hic bir fark yok.
Yemek yemek için Alaçatının değirmenlere doğru olan bölgeyi tavsiye ediyorum Tavuk dünyası'nın fiyatları hem çok uygun hem de şahane bir terası da var,değirmenleri doya doya seyredebilirsiniz akşamları püfür püfür de esiyor bi güzel :)
 Alaçatı ile ilgili söyleyeceklerim elbette bu kadar değil ama bilgisayarım daha evvel de söylediğim gibi nerdeyse komaya gireceği için yayınlarını stres ile hazırlıyorum dolayısıyla buna şükür.

Sevgilerimle..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

22 yorum:

  1. Fotoğraflarınıza bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem bir yazı olmuş, fotoğraflara da bayıldım... çook teşekkürler :) Zürafanın iki üstündeki fotoğrafta sarı tişörtlü adam fena yakalanmış :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ne yaparsın hayat bazen sıkıştırır insanı:))
      Ben onu sen söyleyince fark ettim bu arada,tebrikler🤪

      Sil
  3. 30 senedir Çeşme'de yazları ve bazen baharları ziyaret etme fırsatı buluyorum. Kalabalığından ve kaosundan rahatsızlık duymaya başladığım Alaçatı'yı özellikle fotoğraflarından ve şairane yorumlarınızdan yeniden sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten inanılmaz kalabalık oluyor ama öğleden sonra saha çok,sabahları güzeldi hem sakin hem de işletmelerin o ağır hazırlıklarını seyretmek kahve veya çay içerek o tazeliği solumak güzel oluyor,çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Temmuz ayında ben de oralardaydım. Sığacık'ta kaldık biz..İzmir'e bayılıyorum. Ancak belirtmeliyim ki görseller harika..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflara bakılırsa orası da şahane bir yere benziyor ki biz Alaçatıya karar vermeden ben Sığacığa da bakmıştım bana oraları daha samimi geliyor ne kadar gerçek bilemem,ya aslında şöyle ağız tadıyla dinlenebileceğin doğa içinde bir tatil yapmak sanırım günümüzde çok zor.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Fotoğraflar her zamanki gibi <3<3<3. Bayram öncesi hafta, 4 günlüğüne gittik, çarşı feci kalabalıktı, yürümekte zorlandık ancak mekânlar evet çok özenliydi görebildiğim kadarıyla. Otelde kalmadık bilemiyorum ancak Alaçatı'da su neredeyse her daim kesik, feci sinek vardı portta dahi oturamadık, çöplere yetişemiyor belediye ve ne yazık ki hoyratça kullanıyor insanlarımız. Alışveriş için girdiğimiz markette de kaos vardı haliyle. Bu gibi yerler için belki de yılın en kalabalık zamanlarından hariç zamanları değerlendirmek lazım diye düşünüyorum hep, tıpkı Bodrum gibi. Tek içimi ısıtan o rengarenk yastıklar, eski yapılar ve özenli dekorasyonlar olmuştu diyebilirim. Delikli koy'a gitmediğim için üzüldüm şimdi o fotoğrafları görünce, sayende gitmiş oldum. Gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu gitmek daha mantıklı sana katılıyorum eminim buraları sonbaharda çok daha güzeldir,sen hala gidebilirsin nede olsa Turkiyedesin,suların sürekli kesik oluşuna sasirmadim orayı da Chp yönetiyor haha🤪
      Her tarafımız cennet canım yeter ki sağlık olsun inşallah bir gün gidersin❤

      Sil
  6. Ayyyy ne kadar güzell 😍 alkollü ve eğlence odaklı olduğu için gitmeyi tercih etmediğim bir yer ama o kadar sıcak bir ambiyansı var ki umarım giderim bir gün ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de bu iki faktör yüzünden gidipgitmemeyi çok düşündüm ama eşimin abileri İzmirde olunca en yakın yerlerden biri de Alaçatı geçen yıl Kuşadasına gitmiştik orası da çok güzel kaldığımız otelde çok güzeldi ya👍
      Alaçatıya günü birlik gidilir hepsi bu kadar ve cebin dolu olacak,çok🙈

      Sil
  7. İşte şimdi oraların zamanı geliyor, usul usul yol alırım ben de.. fotoğrafların hepsi mükemmel.. ancak bir tanesi var ki bayıldım.. bembeyaz duvarın içinden çıkan ve sereserpe kendini bırakan bir yeşil dal.. müthişti, aşık oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dal bana göre bir kahraman❤
      Senden de güzel fotoğraflar güzel müzikler ve neden olmasın güzel bilgiler istiyorum hiç belli olmaz bakarsın bir gün ben de bir deniz kasaba sakini olurum❤

      Sil
  8. Sevgiciğim gitmesek te iyi bir gezinti oldu bizim için. Fotolar şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özlem abla böyle düşünmen beni mutlu ediyor.

      Sil
  9. İzmir'de yaşarken ne çok giderdik. O zamanlar deniz klüplerle parsellenmemişti, istediğimiz yerden denize girer keyfini çıkartırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğayı sahipleniyorlar ama farklı bir anlayışla canım arkadaşım.

      Sil
  10. ne kadar güzel görseller yayınlamışsınız elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de gözlerinize sağlık teşekkür ederim.

      Sil
  11. Görüntüler şahane! Resmen insan orada sizinle birlikte gezmiş gibi hissediyor. Alaçatı'yı hep sevmişimdir sayenizde özlemim de artmış oldu :) Elinize, yüreğinize sağlık yazı için ^^

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.