6 Haziran 2019 Perşembe

Film:Müslüm


Bilinen ve bilinmeyenleriyle güzel bir insanın hayatı ve harika bir film.
Müziğini pek dinlemeyen biri değildim hiç bir zaman ancak film ile ilgili bir çok yorum okudum ve çoğu da etkileyici yorumlardı böylece eşimle evde yalnız olduğumuz bir gün filmi izlemeye karar verdik.
Yalnız oluşumuz da oldukça isabetliymiş meğer.
Film drama türünde olduğu için çocuklarla izlenmemesi gerekiyor oldukça ağır sahneler içeriyor çocukları kesinlikle olumsuz etkileyebilir bu yüzden çocuksuz izlemeniz gerekiyor.
Paylaştığım filmler ile ilgili ipucu vermediğimi bilirsiniz bu film ile ilgili de ipucu veya konusu hakkında detaylara girmeyeceğim.
Genel olarak bana hissettirdikleri ile ilgili yazmak istiyorum.Sahnelere çıkıp milyonlrca insana hitap eden bir insanın arkaplanda neler yaşadığını bilen biri olarak yazmak istiyorum.
Büyük imtihanlar ve büyük kederlerle bir yerlere gelmiş olan Müslüm Gürses'in saygıdeğer tavrını ve bu kadar çok sevilmesini daha iyi anlıyorum artık.Bir insanı anlayabilmek,yaşadıklarına beyaz perdeden bile olsa şahit olmak o insanı benimsemenize sevmenize sebep oluyor bazen.
Evvela zor geçen çocukluk yılları ele alınmış bizi de en çok filmin o bölümü etkiledi sonlara doğru yüzü gülemeyen bu insanın sevgiyi ne kadar çok istediğini ve bunu ne kadar güzel ifade ettiğini gördük..
Filmin havası büyüleyici konular çok güzel işlenmiş olmakla beraber ağır olmasına rağmen ne zaman bittiğini anlayamadık.
Son zamanlarda izlediğim en etkileyici film oldu.
Tavsiyemdir.

*Şiddet sahneleri içeriyor

Filmi izlemek için TIKLAYIN



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

16 yorum:

  1. Daha izlememişim ama listemde duruyor

    YanıtlaSil
  2. Hani bazen "Hayatım roman"cümlesini duyarız ya, işte Müslüm Gürses'in hayatı aynen öyleymiş. Ses tonu çok değerli bir şarkıcıydı. Türkiye' de hatırı sayılır dinleyeni vardı elbet ama bir de yurt dışına açılabilseydi bambaşka yerde olabilirdi. Eve döndüğümde izleyeceğim.Allah rahmet eylesin. Link için teşekkürler 😊🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romandan çok öte bir şeymiş hayatı insan izleyince anlıyor bunu,şimdiden iyi seyirler dilerim sevgili momentosum❤

      Sil
  3. Herkes söz ediyordu, daha fırsat bulamadım bende en kısa zamanda izliyim. Bende bloğuma beklerim sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii vizyona girmeden bile epey konuşuldu diye aklımda kalmış,hemen ziyaretinize geliyorum teşekkürler.

      Sil
  4. Konuyla ilgili kendi bloğumda yaptığım yorumu buradan paylaşayım müsadenizle;

    Müslüm Gürses'in bir vasiyetini okudum... Demiş ki; "Ben öldükten sonra filmimi çekmeyin" Böylesine hassas bir vasiyete rağmen Müslüm Baba'nın filminin yapılmasını tasvip etmiyorum ve Müslüm filmini seyretmeyi de tercihen düşünmüyorum... Biz onu hemen her kasetinde dönemin mistik havasını yansıtan farklı ses tonunda söylediği şarkılardan dinleyip her dem nitelikli şarkılarını dinleyerek sevdik... O sebepten makyajlayıp gayrimüslüm benzeri birisi üzerinden ticari rant sağlamak isteyenlere pirim veremem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin gerçeği tamamen yansıtmadığını düşünüyorum nitekim Müslüm Gürses'in bebek Ezo kardeşinin filmde gösterildiği gibi öldürülmediği ıspatlanmıştır lakin ünlü insanların kaderinde olan bir durum var burada.insanlar ünlüler ile ilgili bir çok şeyi merak ederler ben de merak ettiğim için izledim,Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yaptığı vasiyete rağmen çekilmiş oluşu da pek hoş değil sizin yorumunuzu okuyunca bunu tekrar düşündüm hatta yayını bile kaldırmayı düşündüm bu da bir itiraf olsun.

      Sil
  5. Sevgi'cim, seni tekrar okumak şahane :)
    Film vizyona girer girmez sinemada izlemiştim. Çok etkilendim ve beğendiğim bir film oldu. Sadece adını bildiğim Müslüm Gürses'i bir de bu açıdan tanıdım çok da sevdim.
    Ama oyuncular da çok başarılıydı değil mi ama ?
    İyi bayramlar ve kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncular çok başarılıydı Ezgicim her birini tebrik etmek gerek ve evet burada olmak ayrı bir keyif ayrı bir lezzet ben de çok mutluyum canım teşekkür ederim benden de sevgiler.

      Sil
  6. izlemek istediğim bir film. Geçmiş bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem abla senin de,sevgiler.

      Sil
  7. çok etkilenmiştim izlediğimde... paylaşıma teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kez izleyebileceğim türden bir film ben de çok etkilendim,saygılar.

      Sil
  8. Hafta sonu izledim ve Timuçin Esen'in oyunculuğuna hayran kaldım.
    Resmen gözleriyle oynamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşemdi oyuculuğu kesinlikle katılıyorum sana.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.