14 Haziran 2019 Cuma

Çilek Tarlasında


Çilek çilek çilek!..
Bir kız çocuğunun en çok sevdiği meyvedir kuşkusuz,bizimkiler de öyle tabii en çok çileği severler ne görüntüsüne ne de kokusuna dayanamazlar bir çok kez marketlerde gördükleri çileklerin hormonlarla yüklü olup zorla yetiştirildiğini söyleyerek almadan eve gelsem de,en tazesinden en güzelinden bulunca da kilolarca toplamak kaçınılmazdı tabii ki..
Çocukları ilk kez çilek tarlasına götürdük geçen hafta,küçük saksılarda evlerin bahçelerinde balkonlarında yetişen çileklerle hiç bir alakası yoktu bu çileklerin şöyle gözünün görebildiği miktarda çilekler var sıra sıra dizilmiş her biri de form olarak da harika lezzet olarak da (bunların da yaradılışı ile oynanmış da herneyse artık),her kökte onlarca çilek toplanmayı bekliyor,elindeki kap veya sepet ilk 10dk'da doluyor ve sen henüz yeterince toplamadığını düşünüyorsun toplamaya ve yemeye devam ediyorsun..
Böyle bir güzelliktir işte bu,buna rağmen hiç bir çilek ve hiç bir çilek görüntüsü insanın minik saksılarda yetişen o minicik çileklerin görüntüsü kadar mutlu edemez onu da belirtmeden edemem..
Devamı fotoğraflarda..








Böyle bir güzelliktir işte bu,buna rağmen hiç bir çilek ve hiç bir çilek görüntüsü insanı minik saksılarda yetişen o minicik çileklerin görüntüsü kadar mutlu edemez bana göre ben o minik çileklerin tadını başka hiç bir yerde bulamıyorum desem yalan konuşmuş olmam..
Çilek hasatımızın ardından yakınlarda olan tarlaların içine girdik özellikle de buğday tarlaları vardı,yeşil bir deniz gibiydi her biri fazla ilerlemeyin aman ha kaybolma ihtimaliniz çok yükek diyerek korkuttum kızları..
Mecburen :)
Biraz da o tarlaların içinde fotoğraf çekildiler..
Temmuz ayında kiraz hasatı da başlayacak buralarda ne var ki biz Allah'ın izniyle o zaman memlekette olacağız,kiraz toplamak onların da fotoğrafını çekmek harika olurdu şüphesiz ama kiraz nedir ya bizim içimiz yandı aylarca memleket de memleket :)

Sevgilerimle..

Hayırlı Cumalar..

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

17 yorum:

  1. Çileği bende çok severim özellikle reçelini miniklerinden annem reçel yapar görünce hemen alır ben gelirim aklına :) Çocuk olmak gerçekten çileği çok sevmektir :) İyi ki bu güzel anların bol bol fotoğrafını çekmişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamdolsun..
      Ben de biraz reçel yapacağım inşallah bakalım nasıl olacak.
      Sizinle de paylaşacağım :)
      Sevgiler.

      Sil
  2. ay ne kadar güzel bir anı olmuş :) muhteşemmm

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım , çok güzel bir şey dalından toplayıp almak. Öpüyorum şeker kızlarımı. Kiraz güzel olabilir ama memleket daha tatlı. Buralara da gelinnnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Handan,o kadar çok yere gitmeye niyetlendim ki💗
      Istanbulu çok çok özledim inşallah geleceğiz.

      Sil
  4. ne gzüzel bir hasat olmuş bu ...afiyetle..

    YanıtlaSil
  5. Sevgi abla çok güzel kareler yakalamışsın yine. Hepsi çok güzel iç açıcı :)

    YanıtlaSil
  6. resimler en az yazınız kadar güzel ve anlamlı olmuş ben bir kere zonguladağa adapazarından doğru bir çilek almıştım tarla kenarından çileği koklamaktan yiyememiştim epey süre sonra 1 kilo çileği tek başıma yemiştim çok lezzetliydi ya :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik çilekler daha da lezzetli oluyor kokuları da daha yoğun bunlar epey büyüktü boy olarak ama lezzet bakımından iyilerdi.
      Teşekkür ediyorum,saygılar.

      Sil
  7. Bazı meyvelerin tadı görüntüsüne eş değil... çileğin de böyle olduğunu düşünüyorum... katılmayanlar olabilir fakat görüntüsü tadından daha hoş... fotoğraflarınız çileklerin güzelliğini yansıtmada mahir... tebrik ediyorum... evladu ayalınızla mutluluklar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun sizinel aynı fikirdeyim görüntü ile lezzet örtüşmeyebiliyor çoğu zaman bizim topladıklarımızın tadi yiyidi ama o minik çileklerin tadı gerçekten çok başka.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Çocuklar,doğa,çilekler.Çok güzeller, çok enerjik. Paylaşım için ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sevgiler gönderiyorum çilek tadında olsunlar :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.