12 Mart 2019 Salı

Haber Sitelerinde Haber mi Okuyoruz Yoksa..


Biraz da sorgulayıcı olmakta fayda var.
Son yıllarda haber sitelerinde mevcut olan bir durum ile ilgili yazmak istiyorum bugün.
Haber sitelerini bilgilenmek dünyadan ve gelişmelerden haberdar olmak için ziyaret eden biri olarak son yıllarda özellikle de Türk haber sitelerinin haber diye nitelendirdikleri haberlerin ne kadar az sayıda olduğuna dikkatinizi çekmek istiyorum.Çoğunlukla okunmaya ve bilgilenme bakımından değer arz eden bir habere ulaşmak bir çok açıdan zorlaşmaya başladı.Sebebi de haber sitelerinin bir haber sitesi olduklarını unutmasından ileri geliyor olsa gerek.



Türkiyenin en popüler en çok okunan haber sitelerine girip bakacak olursanız özellikle anasayfada çıplaklığın ve kadın görsellerin önplanda olduğunu göreceksiniz.
Haber okumak için bu siteleri ziyaret edenlerin gözlerine çıplaklık adeta sokulmaktadır.
Okuyucunun bu tür görsellere ne kadar ihtiyacı olduğunu bilemiyorum ama şu var ki haber yapmak haberi yayınlamak ve okutmak için bol miktarda cinsellik kullanılmaktadır.




Benim asıl merak ettiğim bu siteler her hangi bir denetime tutulup tutulmadığıdır.
Türk haber sitelerimizin haber sitesinden çok magazin sitelerine dönüştüğünü veya halkımızın dünyadaki gelişmelerden çok ünlü kadınların vucüt ölçü ve özel hayatları ile ilgilenip ilgilenmediğini çok merak ediyorum.
Cinsellik bir çok alanda kullanılmaya devam ettikçe yeni neslin üzerindeki olumsuz etkilerini de zaman içinde görmek kaçınılmaz olacaktır.
Özellikle çok popüler olan Netflix ile ilgili okuduğum bir haber doğrultusunda,yapımlarında cinselliğin çok fazla önplanda olduğu dile getirilmişti,televizyondaki reklamlarda bile bir bisküvi satmak için kışkırtıcı dikkat çekici cinsellik kokan reklamlar yapılmaktadır.
Bunların tümü bana öylesine ters ve aşırı geliyor ki.
Çocuklu aileler özellikle ne demek istediğimi anlayacaktır sanırım.Öyle bir hal ki bu ben kadın halimle bile kadınlara bakmaya utanıyorum kimi zaman.
Gerek haber sitelerinde (ki uzun süre kalıp haber okuyamadığım da bir gerçek)gerek reklam veya filmlerde biz kadınların bu denli açık saçık ve cinsellik kokan konumlarda yer almamızı hiç mi hiç hoş karşılayamıyorum.


Bir yoğurdun cinsellik kokan hareketlerle yenmesi ne demektir?
Bir bisküvinin lezzeti genç bir adamın karın kaslarıyla ne ilgisi olabilir?
Bir araba lastiği bir kadının kalçalarıyla ne şekilde alakalı olabilir?..
Tüm bunlar bir çok kişiye ''normal'' gelebilecek derecede hayatımıza sızmış ve hoş karşılanmaktadır ama bu doğru mudur,bu normal midir,bu ruh sağlığımız için iyi bir şey midir?


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

21 yorum:

  1. aynı durum rahatsızlığı benim içinde var. genelde gündem değişikliği yapıyorlar bu haberlere insanları mahkum ediyorlar. onun için bu haber sitelerine hiç girmiyorum artık ben haberlerede inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı haber siteleri bu anlamda çok çok daha kaliteli diyebilirim.

      Sil
  2. Ben gazetelere hiç girmiyorum neredeyse. Sevdiğim köşe yazarlarına bakıp çıkıyorum. Abuk subuk resimlere bir de abuk subuk merak uyandırıcı başlıklar atmalarına gıcık kapıyorum. Sonra okuyunca bakıyorsun dağ fare doğuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O başlıklar da bir başka yara Handan bu kadar da abartı olmaz ya da halkı cidden zekâ bakımından çok düşük seviyede olduklarını düşünüyorlar bilemiyorum.

      Sil
  3. hepsi bilinçli dejenerasyon... gelişmesi istenmeyen toplumlarda ahlaksızlığı-yozluğu yaymak, savaş taktiklerinden biridir... savaşlar artık topla tüfekle yapılmıyor... görsel-işitsel her türlü materyal birer savaş aracına çok kolay dönüştürülebiliyor. reklam sektöründe cinsellik baş uyaranlardan biri olduğu için bu tür görüntülere de çok fazla maruz kalıyoruz. dünya kötülerin elinde... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sektör çok geniş bunun farkındayım da insan biraz durup sorgulamaz mi ve bunun denetimi veya önüne geçme yolu yok mu..

      Sil
  4. Reklâmlarda da durum farksız.

    YanıtlaSil
  5. Özellikle yapılan bir manipülasyon şekli diye düşünüyorum ben de...

    YanıtlaSil
  6. Kadın ve erkek bedeni metalaştırıldı maalesef bırakın haber sitelerini kova alacaksınız kovanız üstünde bile yarı çıplak insan reklamları var. Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle kovada yağda fark etmez yeter ki dikkat çeksin.

      Sil
  7. Çok haklısın !.. Ben tv ve gazete kullanmıyorum artık. Ama youtube kanalında bir şey izlerken bile araya reklam girmiyor mu deli oluyorum. Nerde eski reklamlar :/ İnternetteki gazeteler de aynı şekilde, ne sanıyor bunlar biz izleyenleri anlayamıyorum !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana öyle geliyor ki gün gelecek cinsellik ve para çok daha fazla değer kazanacak,inşallah yanılırım.

      Sil
  8. Sevgi'ciğim böyle önemli bir içeriğin ortasında biraz alakasız olacak ama bir konuda bilgine, fikrine başvurmak istemiştim. Dert Anası ve Deeptone (Sade ve Derin)'un bloglarına hem evdeki hem de iş yerindeki bilgisayarlarımdan giremiyorum. Sadece cep telefonumdan girebiliyorum. Bu sorun nasıl çözülür acaba. Bilgisayarı kullanmak dışında bir becerim yok maalesef. Teknik terminolojilere bile tam anlamıyla vakıf değilim. Bilgisayarım bir dert ben apayrı bir dert. Bi önerin var mı bu biçareye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguna yorum olarak belki işe yarayacak bir yöntem yazdım canım dilerim en kısa sürede sorun çözülür.

      Sil
  9. öyle rahatsızım ki anlatamam. zaten ne o tür gazete ne de tv film
    seyrediyorum. arkadaşım yeni şafak getiriyor okula. taraflı haberlerine
    bakmıyorum, siyasetten nefret ediyorum ama öyle
    kıymetli yazarları var ki dört gözle ne yazdılar acaba
    diye bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube'u çok sevenlerden biriyim ve evet dediğin gibi o reklamları artık kaldırmak zor oldu,sanırım ücretli olacağından dolayı bu kadar çok reklam atılıyor.
      Şafak gazetesine bir göz atacağım :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Basit bir reklam ve pazarlama klasigi “s.e.x. Sells”
    Hic takip etmiyorum.
    Bodrum ici haberleri nstagramdan, genel bilgilendirmeleri de eksisozlukten o da haftada bir..
    Ruhumu ve bedenimi temiz tutmaya gayret ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temiz kalmak çok zor oldu günümüzde öyle haklısınız ki.

      Sil
  11. Çok haklısınız... Arif Nahat Asya'nın da bizar olduğu gibi; "Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu, Ne olduysa hep bize azar, azar oldu... "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle azar azar oldu ve olmaya devam ediyor artık imtihanlar sayı olarak hem daha fazla hem daha çetin.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.