10 Mart 2019 Pazar

4 Adımda Blogunu Yenile (logo-arkaplan-font-renk)


Yenilen ve tazelen,ilkbahar kapıya dayanmışken hayatın bir çok alanında yeniliklere şahit olacağımız bu dönemde bloglarımızda da yenilikler ve güzelliklere yer vermeliyiz.
Her yerde hissedilsin bahar!..
Son üç gündür ben de bunu düşünüyordum.
Evvela yeni bir tema alıp üzerinde istediğim değişiklikleri yapmayı düşündüm ve sayısız tema denedim,olmadı.
Tam olarak neyi istediğimi de arayış esnasında bir yerlerde kaybettiğim için aklım iyice karıştı :)
İlkbahar dedim yenilik dedim hatta kullanımda olan temamı verilmiş onca emeğe karşı değiştirmeyi bile düşündüm ancak bu epey yıpratıcı oluyor,bilirim dolayısıyla daha pratik ve daha kısa bir yol bulmam gerekiyordu.
Var olana değişiklik!..yenilenmenin ta kendisi bir bakıma böylece biraz logoya dokundum biraz yayın bölümüne dokundum arkaplanı değiştirdim farklı renkler farklı tarzlarda görseller denedim ve sonuç bugün karşınızda!

Oldukça içime sindi onca denemeye rağmen içime sindi demek de marifettir inanın,içimize sinmeyen veya gözümüzü rahatsız etmeyen ne varsa uzun süreliğine bizimle olacaktır anlamına da geliyor.

BLOG NASIL YENİLENİR?



Madde 1 : L O G O

Blogumuzu temsil eden o minicik veya minicik olmayan bu görselin gücünü o kadar büyük ki aslında.
Bizimle bütünleşerek dijital ortamda bir çok yerde bizim tabelamız gibi olmaktadır dolayısıyla logo değişikliği büyük küçük her kurum ve kuruluşun yaptığı ilk yenilenme eylemidir.
Logonuzu değiştirerek blogunuzdaki yeniliği hemen fark ettireceksiniz.
Tasarımı için kendinizi pek fazla yormamayı öneririm bu arada size küçük de bir ipucu vermiş olayım:SADE TUTMAYA ÇALIŞIN.
Sadeliğin gücü her zaman etkilidir.
Logo tasarımı konusunda en önemli etkenlerden biri muhakkak ki font'tur yani seçeceğiniz yazı stilidir,yazı stili seçimini yaptıktan sonra arzu ettiğiniz şekilde logonuzu tasarlayabilirsiniz.
Logo tasarımı ile ilgili fikir almak için gerek evinizde bulunan ürünlerin logolarına gerek internet üzerinde biraz dolaşarak fikir alabilirsiniz.

Madde 2 : A R K A P L A N

Arkaplan çoğunlukla ihmal edilen bir faktördür.
Oysa blogumuzdaki rolü o kadar önemli ki,ben örneğin siyah arkaplanı olan blogları içeriğini çok beğeniyor olsam da gözlerime çok ağır ve yorucu geldiği için bu tür arkaplanı kullanan bloglarda uzun süre kalamıyor kimi zaman yazı kısa bile olsa gözlerime vereceği rahatsızlığı bildiğim için yazıyı okumayı göze alamıyorum.
Arkaplanınız olabildiğince açık renklerde hatta beyaz olsun,desenli cicili bicili olabilir tabii ki ama renklerin açık olmasına özen gösterin.
Önerim beyaz arkaplandır,düz temiz beyaz arkaplan,bir çok siteler de bunu kullanmaktadır.

Madde 3 : F O N T -Yazı Stili

Görünen ama fark edilmeyen kahramanlarımızdan sadece birisi.Yazılarımızın okunmasında en büyük etken şüphesiz ki kullandığımız yazı stilidir.
Solgun veya el yazısı fontlardan mümkün mertebe uzak durmaya çalışın(evet,çok güzel olduklarını biliyorum ama okunaklı değiller ne yazık ki) yazılarımızı her yaştan insanlar tarafından okunabileceğini asla unutmamak gerek.
Temiz,okunaklı iyi bir renge sahip olan yazılarımız hem daha iyi okunacaktır hem de hak ettikleri ilgiyi emin olun ki görecektir.

Madde 4 : R E N K 

Arkaplan,yazılar,başlık,menü sekmeleri hepsi ama hepsi birbirinden ayırt edilmeli bununla beraber gözü yormamalı,renk cümbüşüne de elbette ki dönüşmemeli.
Siyahın bir çok alt tonu kullanılabilir ve mutlaka temanın genel görünümünü olumsuz etkilemeyecek canlı bir renk katmakta fayda vardır.


Yukarıda madde madde ele aldığım değişiklikleri yaptıktan sonra blogunuzun tema değiştirmeden de ne denli yenileneceğini anlatmaya çalıştım.
Ben tam olarak bunları yaptım.
-Yeni Bir Logo
-Yeni Bir Arkaplan
-Yeni Fontlar
-Yeni Bir Renk


Nasıl olmuş sizce?





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

20 yorum:

  1. Senin kadar yetenekli olabilseydim keşke 👏🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az benim kadar becerikli olduğuna inanıyorum :)

      Sil
  2. sen istediğin kadar anlat ben yine de anlamıyorum bunları, sen yine bana istediğim zamanlarda blog yenilemeyi yaparsın güzelim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin zamanlarda istediğin değişiklikleri yaparım elbette Özlem ablacım,her zaman.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Sevgi abla kesinlikle sonuna kadar sadelik. Sadelik insanları boğmaz sıkmaz. Naif yazılarının yanında blog tasarımın da tam puan alıyor benden. Yine çok güzel. 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bal tatlısı yorumun için teşekkür ederim,beni mutlu ettin.

      Sil
  4. pek severim bu rengi.pek seker olmus.hayirli olsun canim.pisini yerim senin.kemalsiz olmazdi tabiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensin şeker :)
      Teşekkür ederim canım kardeşim.

      Sil
  5. Cok guzel olmus.Darisi basima,yillardir yapmak istedigim bir sey:) ama beceremedim birisi onerince,iyice bozmaktan korktum denersem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanımda olan temanın yedeğini alırsanız olası hataların ardından yine ilk haline döndürebilirsiniz bu da demek oluyor ki:denemekten korkmayın.
      Teşekkür ediyrum darısı sizin başınıza :)

      Sil
  6. Çok harika olmuş, değişiklikler. Ben de aslında blogumda bazı değişiklikler yapmak istiyorum ancak bir şeyi değiştireyim derken birçok şeyi karıştırıyorum ve saatlerce uğraşmak zorunda kalıyorum. Galiba bu konuda teknik bilgi sahibi olmak gerek. Bu arada yeni yazılarımı okumak ve değerlendirmede bulunmak üzere sizleri bloguma beklerim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şeylere uzaktan bakınca insan yapamaz diye korkabiliyor ama bu o şeyi tanımadığımız için oluyor,tanırsak korkumuz da yok olur yani bu biraz beceri ve bilgi sadece ve lazım olan tek şey belki biraz cesaret.
      Ziyaret ve kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim,mümkün mertebe sizi takip etmekteyim.

      Sil
  7. Yeni logonuz hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzelleri sizin olsun,teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. harika olmuş
    içim açıldı

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.