24 Şubat 2019 Pazar

Yaşadığım Yer - 28 Günlük Meydan Okuma (24)


Farklı şehirlerdeyiz ya da aynı yerde bile olsak herkesin önerisi kendine özel olur eminim. Bulunduğun şehir ile ilgili öneri listesi şahane olur bence. Bir günüm var neler yapabilirim orada ? Nerede leziz birşeyler yiyebilirim bir düşün bakalım ?
Frankfurta yakın bir kasabada yaşıyorum,buralarda bir günde yapılacak şeylerin sayısı oldukça azdır ancak doğaya yakın bir gün geçirmek için nefis bir yerdir diyebilirim.


Havalimanına çok yakın bir yerdir oldukça sakin ve huzurludur,kasabamıza sabahtan gelirsen Cafe Ernst'e kahvaltılık çok güzel şeyler bulabılırsın,elmalı çörekler,pastalar kakaolu muffinler,mermer kekler ve tabii ki kahve.
Ortamı çok samimi ve kasabanın tabiri pek yerinde olmasa da merkezi bir alanına bakar,burayı seveceksin.
Öğle yemeğini sayıları çok fazla olan İtalyan restoranlarında yiyebilirsin bir kaç tane de Yunan lokantası var o da iyi bir seçim olurdu ama ben Türk mutfağını tercih ederim diyorsan kasabamızın dört dönerciden birini seçebilirsin.
Kasabamızda güzel yerlere ulaşmak için hiç bir araca gerek duymazsın,gidilebilecek güzel yerlerin nerdeyse tümü yürüme mesafesindedir aşağı yukarı on dakikanı ya alır ya almaz.


Kasabanın tarihi evlerini görmek için on dakika,nehrin kıyısında bulunan Yunan lokantası ve parkına gitmek için on dakika hatta havaalanına gitmek için bile on dakikaya ihtiyacın var ama yürüyerek değil şimdiden de kasabaızdan ayrılma yolunu sana tarif etmeyeceğim çünkü burası gerçekten çok güzel bir yer,Almanyanın bir çok yerini gidip gördüğüm için kıyaslayıp değerlendirip emin bir şekilde söyleyebiliyorum bu sözü bak kasabamızın çok güzel mangal yerleri de mevcut.


Yaz aylarında çeşitli ülkelerden buraya yerleşmiş olan insanlar aileleriyle birlikte tüm günü bu yerlerde geçirirler.
Çocuklar yapay göletlerde ıslanır,sofraların çoğunda nargile veya semaver tüter,her taraf cıvıl cıvıl olur.


Ezanı dışarıdan duyulmasa da dışarıdan görünen minaresi olan bir camiimiz de var Alla'a çok şükür,Ramazan ayında buraya gelip o mübarek günleri daha da güzel kılan cemaat sayesinde müslümanlığımızı daha da çok anlıyor ruhumuz da doyuyor.
Dedim ya burası epey huzurludur,illa daha hareketli bir şey arzuluyorsan yine de tarif edeyim bak sana, Türkiyedeki deyimiyle tramvay ile burdaki demiyile S-Bahn ile on dakikada Frankfurta ulaşabilirsin.
Orada zaten arzu ettiğin hemen hemen herşeyi bulabilirsin,sakinlik ve huzur hariç.
Devasa yapılar,yüksek gökdelenler,dünyanın bir çok yerinden çalışmak için gelen insanlar.Pek hareketlidir Frankfurt her metropol şehir olduğu gibi,ama sen yine de bizim kasabada kal olmaz mı..
Bak her mevsimi nasıl güzel
Bak bi..


Uçaklar üzerimizden geçer nerdeyse,seyir teraslarımız bile var,içecek bir şeyler alıp oraya gidebiliriz seninle..günbatımında uçakla daha da muhteşemdir,bilir misin?


Kano kulübümüz bile var ya,yaz kış demeden insanlar nehirde dolaşır bunlarla..


Lezzetli yiyecekler tatlılar tuzlular da bulabilirsin bak..


Gizli cennetler de var,saklılar yalnız,sadece yerlerini iyi bilenler götürebilir seni buraya.
Seni götürebilirim buraya..


Bolca oksijen depolarsın,yürürsün susarsın,bakarsın tefekküre dalarsın,asla çok konuşmam,bölmem seni,Doğa ile arana girmem,mutluluk duyarsın..



Yaz mevsiminden olan bu kare nehrin kenarında çekildi biliyor musun,bir ceviz ağacının gölgesine oturmuştuk ve akşam vakti yaklaşıyordu,böyle anlar nerdeyse sıradanlaştı burada..








Benim gibi suyu seven biriysen seversin kasabamızı,bir çok yerinden su geçer çünkü yani bir şekilde o su çıkar karşına..





Yaz mevsiminde gelirsen kanola tarlalarını da gezdiririm sana,bu sarı denizin içine girip kaybolabilirsin bu bitki nerdeyse bir insan boyunda..






Ama kış aylarında gelsen bile güzeldir buraları,küçücük evler,karlı günlerde daha da güzeldir bak..


Her mevsimi ayrı güzeldir,huzurludur çünkü hem ben de varım buralarda eşlik ederim sana,gezdiririm arabamla,çay da var seversen Yunan kahvesi de istersen...

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

18 yorum:

  1. Benim için en güzel yanı senin orada yaşıyor olman :)

    YanıtlaSil
  2. O değil de ben bir günlük değil ömürlük gelesim oldu nabıcaz şu fotoğraflardaki sakinliğe huzura bak yaaa 🤗 özendim yalan yok

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel bir yermiş bayıldım 😊tam isteğim gibi bir yer gerçekten o kadar güzel anlattin ki bir an kendimi orada buldum 😊 eminim seninle karşılıklı kahve ve sohbet çok güzel olurdu 😊🌸🌸 sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflardan dahi bahsettiğin huzur ve sakinlik hissedilebiliyor Sevgi Ablacım ♡ Bence harika bir yer, tam gelinip görülesi. Gurbetliği bir nebze de olsa unutturacak güzellik ve zenginlikte bir yer. Bir gün yolumuz düşerse oralara, birlikte gezmek de nasip olsun inşaAllah ♡

    YanıtlaSil
  5. Her bir resim şahane ama 8.resme bayıldım..doğa ile iç içe olmak kesimlikle muhteşem bir şey

    YanıtlaSil
  6. bennnnn isterimmmmm ;)

    bayildim sizin o kasabaniza yahu.ama en cokta senin cektigin resimlere bayiliyorum.gidip gezmis kesfetmis kendimde icinde bulunmus gibi hissediyorum...
    bi kadar guzelligin icinde kayboldum ve yayinin sonunda aklimda kalan tek şey o bembeyaz acmiş bol çicekli agaci gorunce dedim ki Rabbimiz dunyanin neresinde olursan ol inan yada inanma onu tani yada tanima hic kimseden yarattigi hicbir guzelligi esirgememis.dunyanin dort bir yanini ayri ayri bezemiş resmen envayi cesit guzelliklerle.buna ragmen insanoglu olarak biz niye surekli birbirimizi otekilestiriyoruz ayrimcilik yapiyoruz.sen şucusun ben buciyum.sen benim gibi degilsin ben senin gibi degilip deyip deyip surekli birarada olmamak icin bulunmamak icin otekilestirmek icin sanki ozel bir çaba harciyoruz.yaratan hepimiz icin aymi muazzam guzellikleri esirgemeden bagisliyor ama buna ragmen biz haddimizi asar sekilde hoyratca ve saygisizca hepsini kendimziin zannederek sahiplenip kullanip bizden olanada bizden olmayanada yasam hakki vermiyor beni yaradan bunuda yaratti demekki bir sebebi var bir bildigi var demiyoruz.
    "hiç bilenle bilmeyen bir olurmu"ayetini hatirlamama sebep oldu bu resimler vede farketmeme tabikii.bazen sadece baktigimi ama gormedigimi gorsemde hakkini veremedigimi farkettim.Allah c.c senden razi olsun kardesim

    YanıtlaSil
  7. Kanola tarlaları tam benlik <3
    Çok yakın bir arkadaşım Mainz'da yaşıyor, onu ziyarete gelmiş daha önce, bir gün yine gelirsem seni de görürüm belki. Mainz Frankfurta yakın oldğu için sana da yakındır diye düşündüm :)

    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten tam kartpostal...Ayrıca her yere yürüyerek gidebildiğin kasabalara, şehirlere hayranım.Bir gün oraları ziyaret etmek umudu ile.

    YanıtlaSil
  9. Ahh bunlar nasıl güzel fotoğraflar, iki gündür okuduğum bu konulu yazılar huzur doldurdu içimi. Ben fotoğraflara bakarken bu kadar huzur dolduysam buralarda yaşaması nasıl güzeldir kimbilir.. Bol yeşillikli günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  10. Huzurunuz daim olsun.
    Harika fotoğraflar.
    Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir yermiş hakikaten huzur dolu,sağlıklı mutlu bol kahveli bol sohbetli günler diliyorum :)))

    YanıtlaSil
  12. ay ne güzel kasaba!
    sağlıkla huzurla yaşayın...♥ ♥ ♥

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir, mutlu yaşaman dileğiyle sevgi.

    YanıtlaSil
  14. Muhtesem fotograflar,nasil da yasanilasi bir yer...

    YanıtlaSil
  15. Kasaba mı çok güzel, senin güzelliğin mi yansımış cümlelere ve fotoğraflara bilemedim. Hiç gitmedim Almanya'ya ama Frankfurt benim için Heidi demek nedense. Fotoğraflar harika demiştim di mi? Sağlık ve huzurla yaşa inşallah.

    YanıtlaSil
  16. Bayıldım fotoğraflara :)

    YanıtlaSil
  17. Ohh be, her fotoğrafına ayılıp bayıldığım bu harika yerin yazısını da okudum, hatta notlarımı da aldım. Şimdi içimde öyle bir gelme isteği var ki, en çok da sizinle tanışacak olmak ödül bence.. Bir gün inşallah diyelim <3 <3

    YanıtlaSil
  18. Merhaba sevgili Sevgi..Fotoğraflar hepsi ayrı ayrı bir değer.
    Hepsini çok sevdim. Senin gezdirecek olmanda ayrı bir keyif.
    Saklı cennetleri görmeyi ama en çok da seni görmeyi çok isterim.
    Su ve çay en çok sevdiğim içecek..Ortak noktada buluşmak ta ayrı bir güzelmiş.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.