25 Şubat 2019 Pazartesi

Wiesbaden Gezisi


Wiesbaden yaşadığım Hessen eyaletinin başkenti olur,kasabamıza da çok yakındır.Bu güzel kent hem tarihi hem de kültürel anlamda zengindir,gerçek anlamda da zengindir ayrıca,Almanyada yaşayan milyonerlerin çoğu bu şehirde olduğu söylenmektedir.
Sokaklarında ve özellikle çarşısında dolaşınca hissediyor insan bu zenginliği..taşlı ve daracık sokaklar dudak uçuklatan ürünlerini sergileyen minik mağazalar ünlü markalara ev sahipliği yapıyor..buralarda dolaşmak insanı biraz strese sokabilir,fakir bile hissettirebilir,komplekse bile girebilirsiniz,benim gibi.


En çok beğenim bu ağaçlaraydı sanırım,cadde boyunca uzanan bu ağaçların her mevsimde günün her vaktinde güzel manzaralara sebep olduğuna inanıyorum,hava kararmadan geriye döndüğümüz için gece görüntüsünü bilemiyorum ama tahminimce geceleri daha da güzeldir.



Müthiş mağazaları olan çarşısından geçtik,dükkanların her biri kalite ve zevk kokuyordu,giyim zevki tabii ki..


Tüm vitrinlerden en çok bu yeşil dekorasyon objeleri sergileyen vitrini beğendim..


İkinci el mağazaları her ülkede sevildiği gibi burada Almanyada da seviliyor,ürünlerin fiyatları buna rağmen yinede yüksektir.Karşıma çıkan tek ikinci el dükkanıydı daha var mıydı bilmem ama ben vitrinlere pek yaklaşamadım,epey yüksekti fiyatları.Yaklaşmak beni komplekse sokmuştur her zaman,fakir hissediyorum kendimi.Yani bu fiyatları normal bulan insan kitlesi yaşıyor bu dünyada,ben bunu algılayamıyorum beynimdeki hücreler yanıyor.
İndirime girmiş olan 900 Avroluk ceket gerçekten fırsat gibi görünmüyorsa hissedilen duygu stres değil fakirlik belirtisi değil de nedir?
Neyse,öyle bir cekete zaten ihtiyacımız yoktu :)



Balerinler çok mu çok şirindi onları çektim hem bunların üzerinde fiyat da yoktu :))


Giyim zevki kokan mağazalardan uzaklaşınca karşıma bu bina çıktı,üzerindeki ''tabloyu'' pek anlayamadım çözemedim ama merak da ettim,yani burada olmasının bir sebebi veya verdiği bir mesajı olmalıydı..sanki bir bayan yüzü görür gibiydim derken fotoğraf makinesini ters çevirdiğimde tablonun verdiği mesaj net olarak karşıma çıkmış oldu.


Cinsel ilişkiye girmiş bir çiftin tablosuydu bu hem de en işlek caddenin tam göbeğinde..
Cadde demişken..


Yukarıdaki fotoğraf Google'dan alıntıdır,caddenin bir tarafında nezih ama bir o kadar da pahalı mağazalar ve restoranlar yer alır caddenin diğer tarafında ise dönerciler,kebağçılar marketler daha sıradan senin benim gibi insanlara ayrılmış gibiydi,caddenin bir tarafı mis gibi bakımlı ve temiz diğer tarafı ise oldukça bakımsız ve özensizdi,insanların üzerindeki farkı da elinde olmadan bile anlayabiliyordun sanki..bu ayrıntı ve ayrımcılık öylesine hissediliyor ki bahsetmemek olmazdı.


Bu kadar bilgiden sonra karnımız iyice acıktı,caddenin lüks kısmını geride bırakara kkarşı tarafına geçtik,yemek için bir çok seçenek vardı biz balık yemiştik.Olur da yolunuz buralara düşerse Harput Fisch lokantasını önerebilirim.Mekân çok temiz yemekleri de oldukça lezzetliydi.



Çay içmeden lokantadan ayrıldık,Wiesbaden'de biraz daha yürümek istedik,hava oldukça güzeldi çünkü.Devasa klise ve tarihi binaların arasından geçerek yolda karşımıza çıkanların fotoğrafını da çektik.






Bu güzel ve tarihi kentin kaplıcaları da varmış diye öğrendim,nerdedir nasıl gidilir türünde bilgiye sahip değilim yine de yolunuz düşerse ve bir kaç gün kalacak olursanız eminim kolaylıkla bulabileceksiniz yerlerini..

Üçsaatli kbir gezintiydi bizimkisi,bu üç saatin içine bu bilgi ve görselleri sığdırabildim..Blogumda anı size de hediyem olsun bu yazı..

Sevgilerimle..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. Sanki sokaklarda gezdim havayı teneffüs ettim.
    Belgesel tadında okudum..
    Çok teşekkür ederim
    Bilgi sahibi oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vieo olarak çekip paylaşmak daha da güzel olurdu aslında ama anlatımıma güvenemiyorum :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ağaçlar çok ilginçti. Balerinlere bayıldımmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimlerini bulamadım o ağaçların yazın da çok güzel olur onlar.

      Sil
  3. Sokaklarını çok beğeniyorum Almanya'nın. Düzenli, her daim temiz.
    O balerin kızlar da çok hoştu, ve yeşil vitrin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O düzenli görüntü benim de hoşuma gidiyordu ilk zamanlar sonra bu kadar kusursuzluk ciddi anlamda zaman zaman rahatsız ettiğini fark ettim ama temizlik temizliktir işte kirli ve özensiz olmaktan iyidir :)

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sen Wiesbaden'in en zenin sokaginda Willhelmstrasse de gecmissin. Bir daha Wiesbaden turu yapmak istersen orada okudugum icin her yerini biliyorum neredeyse, bana haber ver. Seni gezdireyim :)

    YanıtlaSil
  6. Selam

    resimler ortam ne guzel anlatılmış gelsem beni gezdirsen :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir anlatım olmuş ,keşke daha uzun saatler gezme imkanınız olupta daha ayrıntılı anlatabilseydiniz.Yazılarınız sade yalın ve hoş,ayrıca balerinlere de bayıldım onlar satılmıyor mu acaba,balerinlerin hepsini alasım geldi :))) ,güzel yazılarınızın devamını diliyorum Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balerinlere karşı benim de bir zaafım var,sanırım satılıyorlar:)
      Teşekkür ederim incelik dolu sözleriniz için böyle düşünmeniz beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.