12 Ocak 2019 Cumartesi

Yarıyıl Tatili - The End


Gün geçmiyor ki ben sizin kıymetli yayınlarınızı görüp okumamış olayım,yorum yapamasam bile mutlaka bloglarınıza uğramamış olayım.Hepiniz çok güzelsiniz!
Blog alemini güzel yapan farklılıklarımız zenginliğimizdir aslında ve bu alemin küçücük bir parçası olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor.Ama Köln yayınları dışında pek yayın girdiğim söylenemez,kendime ayırdığım o zaman dilimi tatil sebebiyle buharlaşarak yok olmuş oldu.
Özledim özledim özledimmm!!
Siz tamamen dünyamın çok az kişi tarafından bilinen gezegenimi süsleyen anlam katan varlıklarısınız,iyi ki varsınız.Burada olmaktan mutluluk duyduğum sanırım anlaşılmıştır :)
Bu yayını yazmak herşeyin normale döndüğünün göstergesidir.
Dışarısı hem yağmurlu hem sisli,kahvem yanımda kedim masanın üzerinde çoğunlukla ekranın önünde,tüplü sobam da yanıyor bir yandan ohh mis,daha ne olsun..
Üç saatlik vaktim var tamamen bana ait kooooocaman üç saat..
Çünküsü;
Yarıyıl tatilini resmi olarak bugün saat tam 09:12'de,kızlarımı Kur'an kursuna bıraktıktan sonra ilan etmiş oldum.
Bitti.
Dağılabilirsiniz!
Üç hafta boyunca evde bulunan çocuklar epey oynadılar eğlendiler uyudular doya doya ama sıkıldılar da.
Komşularımızın çoğu daha okulların kapanmış olduğu gün arabalarına binip memleketlerine gittiler.
Slovenya,Bulgaristan,Belçika,TÜrkiye ve Yunanistan.
Biz henüz bunu yapamıyoruz dolayısıyla tatil yine Almanyada geçiyor.
Üç hafta da öyle az bir zaman değil,inanın..
Bu yarıyıl tatilinde hem hastalandık hem iyileştik bol bol misafir ağarladık,dolaştık imkanlarımızın izin verdiği ölçüde,özetle pek de fena sayılmaz.
Kar bile yağdı daha ne diyeyim,neden böyle bir ruh hali çöküşü yaşıyorum ki şu anda ki Pazartesi günü başlayacak olan koşuşturmacayı düşündükçe şimdiden bile yorulduğumu hissediyorum.
Paskalya tatiline dek koşuşturmaca devam edecektir ama olsun artık,henüz mevsim kış tabii ki daha nice güzellikler yaşayacağız bu mevsime dair ama sonrası bahar devamı yaz..












Oyunlardan ben de nasiplendim elbette,dün bilmem ne partisi vardı şapkaları bu yüzden taktılar,bana da taktılar tabii ki.
Akla hayale gelmeyecek yemekler yaptılar,yumurtalı börek,ıspanaklı çorba,muzlu köfte gibi.
Biz onlara sanat eseri diyelim,yemeklere verilen isimler çok özgün çünkü :))
Kedimiz de her an onların yanındaydı bolca da tırmalayıp durdu kızları.Kedinin oyun oynama talebi bu şekilde dile getiriliyor kedi dilinde :)
Çocukları makineye alıştırmak istemiyorum,kamera görünce poz veren çocuklar beni rahatsız ediyor hele kamera için başka bir röle bürünen çocuklara bürünmelerini hiç mi hiiiç istemiyorum.
Fotoğrafların çoğunu sırf bu sebepten dolayı onlardan habersiz çekmeye çalışıyorum .daha fazla fotoğraf eklemek isterdim ama dediğim gibi bu kadarı yeter,tadımlık :)
Ayh!
Tatil bitti mi cidden..??
Bitti hamdolsun..herşey lazım hayatta okul sistemini kötüleyenlere özellikle şunu söylemek istiyorum,eğitim sistemi kusursuz değil elbette ama inanın ki gerekli,elbette çocukları park edip kafa dinleme yeri gibi görenler de vardır mutlaka ama büyük kızımın okulunu öğretmenlerini okul arkadaşlarını özlediğini söylerken sesinde öyle bir hüzün vardı ki,okulun çocuklar için ne denli önem taşıdığını görebiliyor insan.
Biz aile olarak eş dost komşu olarak çocuklar için en iyi olanı yapmaya çalışmalıyız,okul da öğretebildiğini öğretecektir elbet,nasiptir herşey.
En büyük görev bizde,yaşam tarzımızda,olayları algılama yorumlama ve davranış biçimimizde,çocuklar bunları örnek alacaktır hal ve tavırlarımızdır onlara değerleri prensipleri ve hayatta nasıl olunması gerektiğini öğretecek olan.
Yalana alıştırmadan,insanları kandırmadan,dinine vatanına bağlı ama özgüvenli dürüst vicdan sahibi bireyler yetiştirmek için evvela bizim böyle olmamız gerekiyor,okul çocukları bir yere kadar şekillendirecektir bizim yapmamız gerekenler daha fazladır daha çoktur.
Annelere babalara büyükanne,dedelere halalara teyzelere,herkese selam ederek ayrılıyorum şimdilik.
Güzel geçsin gününüz:)






Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

15 yorum:

  1. Tüm güzel sözlerine katılıyorum. Yüreği öyle güzel insanlar var ki burada, hepsini tanıdığım için ben de kendi adıma çok mutluyum. Küçücük sevimli bir aileyiz biz :)

    O zaman kocaman bir "Hoşgeldin" diyeyim mi sana?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım hiç kopmuyorum aslında buralardan,kopamıyorum.Günümüzün sanal alem furyasında bloglarımız sakin güzel bir liman gibi geliyor bana.
      Buraya uğrayan kolay kolay ayrılıp gidemez bence :)
      Sen de hoşgeldin.

      Sil
  2. Güzel samimi duygularınız için çok teşekkür ederiz. Ne derler bilmukabele... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  3. Ben de çocuklardaki o büyümüş de küçülmüş pozları pek sevemiyorum. Doğal halleriyle çok güzeller :)

    Şu kendimize ait bir kaç saat o kadar önemli ki okulda hiçbir şey öğrenmeseydiler bile , bizim dinlenip kendimize gelmemiz onlara çok daha faydalı olacağından hiç önemli değildi. (Cümle pek uzun oldu ama anlaşıldı umarım :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneler huzurluysa mutluysa elbette ki bu çocuklara da yansıyor Handan.
      Eğitim sistemi asla istediğimiz gibi beklentilerimiz veya ihtiyaçlarımıza uygun bir hale gelmeyecek bilirim ama dediğim gibi biz de elimizden geleni yapmalıyız.
      Anladım ben seni ;)

      Sil
  4. Çokkkkk güzel bir paylaşımdı. Evlatcıkların yolu açık başarıları daim olsun. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın 🙏🤚

    YanıtlaSil
  5. Çocuklara mutlaka zaman ayrilmali

    YanıtlaSil
  6. Hayat çocuklarla güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Muhakkak öyledir ben de böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Siz de iyi ki varsınız. Adınız gibi her yazınızdan sevgi taşıyor...

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.