19 Eylül 2018 Çarşamba

At Kestanesi&Göz Altı Morlukları İçin Krem tarifi


Bunları ilk gördüğümüz zamanı hatırlıyorum da şimdilerde gülmek geliyor içimden,yürüyüş yolu boyunca belki kilolarca kestane toplayıp eve geldiğimizde kestanelerin yenen türden olmadığını öğrendiğimizde yaşanan hayal kırıklığı canlanıyor tekrar tekrar :)
Ne büyük heyecanla toplamıştık oysa,bebek arabasının nerdeyse her yerini doldurmuştuk,parlak renkleriyle gözlerimiz kamaşmıştı sanki tabii sonrası da dediğim gibi hüsran olmuştu..
Bu kadar çok kestane ne yapılırdı ve bu kestane yenmiyorsa ne işe yarardı soruları belirdi ardından,çöpe atılacak gibi değiller ama yenen türden de olmadıklarına göre mutlaka başka bir işlevi vardır diyerek biraz araştırmıştım o zamanlar,sonuç kestaneler çocuklara malzeme oldu bolca oyun oynandı bolca yemekler falan pişirildi çocuklar tarafından ama bir zaman sonra çöpe gitmek zorunda kaldılar.
Geçen gün nehrin kenarına halımızı serdik,gölgesi güzel bir ağacın altına,derken az ileride olan nehirin içine sürekli bir şeyler düşmeye başladı üstümüzdeki ağaçtan,daha sonra başımıza düştüklerinde bunların at kestanesi olduklarını anladık..evet,yine ve yeniden at kestanesi.
Almayanın kafasına vururlar diye bir deyim vardır bilirsiniz,tamam olur alalım da bu at kestaneleri ile ne yapılır ki Allah aşkına,nasıl kullanalım nasıl istifade edelim bunlar demeden de edemedim..
Güzel fotoğraflar çektik,başımıza düşenleri nehre attık taş niyetine böyle böyle bir vakit geirdik geçirmesine ama soru hala cevapsız kalmıştı.
At kestaneleri ile ne yapılır?

İnternette baktım karşıma ilgimi çeken iki tarif ile karşılaştım,kullanım alanları oldukça geniş arzu eden verdiğim bağlantıdan ulaşabilir.
Göz çevresindeki morluk ve bacaklardaki varislere de iyi geldiğini okudum buraya bu iki tarifi eklemeyi düşündüm ama başkasının emeğine hazırdan ve izinsiz konmak gibi olacağından direk link vermek istiyorum.
Mor Altı Morlukları Yok Eden Tarif ile Bacaklardaki Varisler için at kestanesi kremi tarifi ve daha fazlası BURADA
Bu tariflerden birini muhakkak deneyeceğim bu sene,bu niyetimi de kayıt alma amaçlı buraya da aktarıyorum,evime yakın bir at kestanesi ağacı var oradan kestane toplayıp krem yapıyorum..inşallah :)

Foto zamanı!!





Koca koca dikenli bir dış kabuğu vardır at kestanesinin,dikenleri pek sert değildir ama insanın başına düşünce aynı şeyi düşünmüyor tabi :)


Böylesine de temiz ve parlaktır at kestanesi,birileri itina ile temizlemiş ve parlatmış sanki..
SubhanAllah..



Nasıl güzel ve parlaklar değil mi..çok çok iştah kabartıcı görünseler de,yenmiyorlar :(


Ancak ve hala içimde bir his bu nimetin hakkını veremediğimizi fısıldıyor,bunu değerlendirmenin mutlaka başka bir yolu vardır,insan öğrenince içine çuk diye oturan türden bir yolu ve yöntemi..
Bilgisi olan var mı?
At kestaneleri ile neler yapılır,nerede kullanılabilir?


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. Güzel resimleri çekilirmiş :-)
    Başka faydasını bilmiyorum vallahi :-))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok şey yapılıyor da insan bilmeyince🙈

      Sil
  2. Bizim burada da çok olur, toplayanlara sorduğumda hep süs olarak cevabını aldım. Ben de bir tane çantamda taşımayı seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de kime sorduysam dekorasyon amaclı kullandığını söyledi🙃

      Sil
  3. fotoğraf makinesıyla çekiyorsunuz sanırsam fotoğrafları modelini ve markasını sorabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı günler diliyorum,kullandığım makine Canon Eos 1200D.

      Sil
    2. bende almayı düşünüyorum da lensi hangisi başlangıç için 18-55 var diyorlar sizinki onunla aynı mı

      Sil
    3. 18-55 çok uygun ve kullanışlı bir lenstir,uzun zamandır kullanıyorum,üzerinde fazla düşünmeden aklınızı karıştırmadan almanızı önerebilirim,internette çok fazla bilgiler mevcut okudukça şaşırıyor çoğu zaman da cayabiliyor insan.
      18-55 iyi bir lenstir şunu aklınızda bulunur yalnız,lenslerin elbette sonuca büyük katkısı vardır ama fotoğrafı siz çekiyorsunuz lens değil,nasıl ki pahalı veya kaliteli bir daktilo muhteşem bir roman yazamıyorsa çok pahalı bir lens de muhteşem bir fotoğraf çekemeyebilir,kendinize güvenin derim :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.