5 Ağustos 2018 Pazar

Samothraki Adası-Yunanistan Bölüm 1


Bu yazı serisi uzun olmayacak özellikle ziyaret ettiğimiz Samothraki adası iki bölümden oluşsun istiyorum akılda kalıcı olması için.


Dedeağaç'tan vapur ile karşıya geçiş yapılır,bu deniz seferi hemen hemen iki buçuk saat sürer ama o da pek keyiflidir..
Hem orman hem dağ hem denizseverler için çok güzel bir yerdir bu ada.Oldukça sakin ve modernleşmemiş olduğundan bir kaç gün kalmak gerek diye düşünüyorum.
Adada bolca gezme imkanımız oldu bir çok yerini de görmüş olduk böylelikle.
Alışık olduğumuz o kalabalık o abartı o gürültü yok bu adada.
Tam dinlenme yeri diyebilirim..insanlar kendi halinde,yemek çok çok güzel sivrisinekleri de saymazsak ideal bir tatil yeridir.
Suyun temizliği beni kendine hayran bıraktı,hiç bir sahilde veya koyda kum diye bir şey yok her yer çakıl taşları ile dolu kum derdiyle uğraşmıyorsunuz kısaca.
Dağları yüksek ve ihtişamlı ama yolları bayağı bozuk ve bakımsız,belediyenin bu konuda çok tembel olduğunu düşünüyorum bu yüzden araba ile dolaşacak olanların çok dikkatli olmasını öneririm.
Yollar bir çok yerde kaymış ya da dağlardan düşen taşlar ile kapatılmış gibi oluyor,çevrede çok sayıda keçi görmek mümkün onlar bu adanın adeta maskotu haline gelmişlerdir.


Adada dolaşırken böyle tünellerden geçiyorsunuz,yürüyerek kamp alanlarına giden insan sayısı oldukça yüksek.
Otobüs seferleri merkezden adanın tümüne dört saatte bir yapıldığından kampta yaşayanlar çareyi yürümekte bulmuş..gece sürüşünde arabanın büyük ışıklarını sık sık açarak kontrol etmeniz gerek.
Çoğu otostop yaparak kamp alanlarına ulaşıyor biz adada olduğumuz sürece karşımıza sürekli iki genç bayan çıktı,her seferinde arabaya aldık ki başlarına başka bir hal gelmesin.


Kediler tavernalarda fıstık gibi bir hayat yaşıyor..insanlara öylesine alışmışlar ki kucağınızda oturmaktan bile keyif alıyorlar,aferin bu kedilere.


Görseldeki taş ev bir Osmanlı paşasına aitmiş.
İçini çok merak etmeme rağmen göremedim,açık pencerelerden gözlerimle gördüklerimi kâr saydım..şu anda bu evde tek başına orta yaşlı bir adam minik bir kedi ile yaşamaktadır..onun resmini de aşağıya ekliyrum sağ olsun beni kırmayıp poz verdi.Kediyi almak istedim vermedi :)



Eski zamanları andıran bir çok onje mevcut,halk bir çok şeyi kendisi en geleneksel haliyle üretmektedir bu yüzden yukarıda da dediğim gibi yemekler çok güzel ağırlıklı olarak da balık yenir balıkların çoğunu da taverna sahipleri yakalamış oluyor (oley!).


Bu alanda kamp kuranlar vardı.
Çoğunluk üniversite öğrencilerden oluşuyor nerdeyse hepsi tahsilli gençler.
Minimum harcama ile tatil yapmaktır amaçları ve tabii ki doğanın içinde olmak.
Bu alanda çok sayıda çadır mevcuttu hatta birileri kedilerini dahi getirmişti :)



O eski güzel orman hani..


İnanılmaz olan bir şelaleye çıktık,altında çok güzel bir gölet oluşuyor,suları buz gibi hem soğuk hem temiz..insanlar burada yüzüyordu..ama ne yazık ki burada da edep yok denecek kadar az..detaylara girmek istemiyorum..


Suyun berraklığı..



Kamp sakinlerinin el emeği göz nuru ürünleri..hepsi minik standlarda satılıyor..


Hem benim hem adanın baş harfini çağrıştıran bu yüzüğü aldım..


Hamak ve okumak için kitaplar dolusu sepetlerle dekore edilmiş bir taverna keşfettik..öğle sıcağına rağmen ağaçların sayısı serinlik sunuyordu Allaha hamdolsun..burayı mutlaka tekrar ziyaret etmek gerek..alta tavernanın ismini yazan bröşürü de ekliyorum.Fiyatları da çok uygundu.


Bir sonraki yazımda yemek yiyebileceğinizbir yer daha önereceğim ayrıca nerde kalınabilir sorusuna da yer vererek tespit ettiğim güzel yerleri de paylaşacağım inşallah..



Koylardan koy beğendik rahatsız edilmedik ama en doğal halleriyle yüzenlere rastladık biz rahatsız olduk..edep demiştim hani..onun haricinde deniz her tarafta ulaşımı da çok kolay..çadır kurduk ateş yaktık saatlerce bulunduğumuz yerden kimsecikler geçmedi,öylesine sakin yerleri var bu adanın..
Kilometlerlece süren bir keçiyolunda yürüdük,zaman zaman dinlenmek için ayaklarımızı şelaleden akan suyun pınarlarında serinlettik(şelalenin videosunu çektim BURAYA ekledim)..doğa tek kelimeyle muhteşemdi..ada muhteşemdi,dönesim yoktu..şimdilik bu kadar diyelim ve ikinci ve son bölüm için tekrar sözleşelim olur mu?

*Sevgiler*




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

23 yorum:

  1. Çok hoşuma gitti burası.. sakinlik birinci tercihim.. eline sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de öyle dağları deresi de ekstrası❤

      Sil
  2. Sakin, huzurlu bir yer. Ne güzel:)

    YanıtlaSil
  3. Bu adayı ben de not alayım, belki bir haftasonu kaçmak isteriz biz de :)

    Yüzüğünü güle güle kullan çok güzel.

    Sakin koyları pırıl pırıl denizleri ve yemyeşil ortamları seviyorum . Ne yazık ki bizde gitgide azalıp hepsi biyçklap olup çıstak müzik eşliğinde bir ton para ödenen yerler halini alıyorlar. Kalacak küçük sevimki yer bulması bile zorlaştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç cafe'si var onlar ısında.muzik duymadım bir kaç gün kal gideceksin öyle 2-3 gün yetmez sana daha yakın sayılır bu ada Handan.

      Sil
  4. edepsizler burada da mevcut, utanıyor insan.

    YanıtlaSil
  5. Şöyle bir yerde 1 hafta ne iyi gelirdi ruhuma...
    Fotoğraflar yine harika! Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlenmek için öyle uygun ki..rahatsızlık veren seherin sayısı nerdeyse sıfır,biz de seneye çocuklarla bir hafta tekrar gitmek için niyet ettik..ınsallah sana da bize de nasip olur canım çok teşekkür ederim

      Sil
  6. Ben de begendim adayi. Edep konusunda ise daha kotusu bizim sahillerimizde, kadinlari bakislariyla rahatsiz edenler var maalesef, hatta sayisi malum bir goc olayindan dolayi cok artti.Baskasini rahatsiz edenler, rahatsiz etmeyenlerden cok daha ciddi bir problem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun aslında hem kadınlarda hem de erkeklerde ben kadın halinle bazı kadınlara bakamıyorum aşırı yapılıyor bazı şeyler en iyisi böyle sakin pek bilinmeyen yerelde kaçmak,her e kadar sayıları az olsa bile.
      Çok teşekkür ederim ziyaret ve yorumunuz için,saygılar.

      Sil
  7. geziniz mübarek olsun,fotograflar harika..🙂

    YanıtlaSil
  8. Minnak kedisi ile oturan beyfendideki keyfe ve taş yapıya bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her biri çok güzeldi..hele o asırlık zeytin ağaçları ile dolup taşan bahçe❤

      Sil
  9. hımmmm duymadım, dedeağaç karşısında yani ha, çok kolaymış yeri, daha biraz aşağıdaki tasos, halkidiki düşünüyodum bunu da not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada çok sakin deep,sanki 80'li yıllarda yaşıyor herşey.
      Aklında olsun🤗

      Sil
  10. Yunan adalarını seviyorum ben de... Doğallıklarını bozmamaları en büyük güzellikleri bence
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle,şirinlikleri gönlümüzü fethediyor :)
      Benden de sevgiler canım.

      Sil
  11. Harikaymis ama buralarrr.hepsine apayri bayildim.Allah c.c icinize sindirsin kardesim.lutfen bana ozelden ulaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun can,seni merak ediyordum günlerdir..

      Sil
  12. çok güzel kareler gerçekten 😊 ellerine emeğine sağlık canım benim ve çok güzel yerler bayıldım tam benlik sakin sessiz 😊 sevgiler canım benim 😊🌸🌸

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.