8 Temmuz 2018 Pazar

Memleket Havası



Memleket;bir demet fesleğen bir avuç güneş..
Tarlalar boyunca günebakan çiçekleri,zeytin ağaçları salkın salkın üzüm..özgürce dolaşan kediler,minik minik yavrular,kanatları Doğu'dan Batı'ya kadar açılan martılar,taze biçilmiş çim kokusu,çeşit çeşit meyveli ağaçlar..


Bahçelerde biberle patlıcan,kokular sonra buram buram..en çok da fesleğen ve sardunyalar..yüreğimde bir hafiflik,içeriden duyulur annemin sesi,ocakta pişer onun yemeği..



Fesleğen..
Belki de duygusu olan tek bitkidir bu dünyada,dokunursun mesela hemen kokusunu yayar etrafa..özlemişim herşeyi..öyle özlemişim ki buralara gelmeyi dahi ihmal etmişim ama işler de çoktu bekleyen..
Almanya'da olmayan işler bile zevk ile keyif ile yapıldı..evin avlusunda halı yıkamak veya merdiven boyamak veya geriye kalan tek bir gülün bakımını yapmak gibi..
Arka bahçede ıhlamur ağacım büyümüş,çay vermiş ve kimseler toplamadığı için kurumuş.Kızılcık ağacımız var mıydı bilmiyorum,o da öyle bir meyvelenmiş ki..toplanmayı bekler..
İklimin güzelliği uyutmuyor beni bazen de öyle bir uyutuyor ki yataklardan kaldırmıyor bedenimi..



Babam bir ağacın dallarına küçük su şişeleri asmış..sebebini sorunca dallarının daha çok enine doğru yayılması büyümesi için dedi..ama çocuklar ağacın meyve yerine su verdiğini düşünüp o şişelerden isteyip duuyorlar..





Bahçede bir şenlik bir bereket..o kadar çok fotoğraf çektim ki hangisini ekleyeceğimi bilemedim..













Bu bir tütün tarlasıdır..bolca yağmur yağmış buralara,sel halinde üstelik.Bir çok ekin zarar görmüş ama tütünler iyiden iyiye coşmuş..





Tütün kırımı çok keyiflidir hiç denediniz mi bilmiyorum..dolu dolu yaprakları vardır tütünün ve böyle yemyeşil olmasına rağmen parmaklarınız kararır.





Üzümler de ayrı güzel..



Hiç bir şey yapmadan bahçede oturmak da güzel..mesela tüm bu güzelliğin ve bereketin seyircisi olmak bile sağlık ve ömür katıyor insana..şükrünü artırıyor.


Havaların sıcağından dert yanıyor insanlar ama iklim öyle güzel öyle nefis ki sıcaklığı bile mest ediyor beni..Almanya'nın iklimi ile kıyaslayınca ''zaten yaz dediğin böyle olmalı'' diyorum içimden..akşamlar yıldızlar pırıl pırıl cırcır böcekleri de ötüp duruyorlar,sokaklar hep canlı,kenar mahallelerde çingene düğünleri geç saatlere kadar müzik yayılıyor her yere..


Bu görüntüler köyde yaşayan eşimin annesinin bahçesinden bir sonraki yayınımda ise şehrimin antik mahallelerinden görüntüler paylaşmak istiyorum..oranın havası da bir başka..

Sevgiyle kalın..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

21 yorum:

  1. Ooo, memleket havası bambaşka güzel. Her bir fotoğrafta buraya doğru esti biraz. Bütün büyüklere hürmetler. Öpüyorum seni kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey yepyeni ve bir o kadar eski ve tanıdık geliyor gözüme Handan çok teşekkür ederim,iletirim :)

      Sil
  2. Ne güzel kareler bunlar. İnsanın içi açılıyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege ve Akdeniz çok başka:)teşekkür ederim.

      Sil
  3. Cümlelerinizin naifliğini mi yoksa çektiğiniz resimlerin güzelliğini mi yorumlasam bilemedim. Yüreğinize sağlık. Bir anlıkta olsa zihnimde canlanan memleketimin kokusunu, hasretini hissedebildim inanın ki. Tekrar teşekkürler. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun teşekkür ederim.

      Sil
    2. Amin. Cümlemizden razı olsun.Ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Fotoğraflar çok güzel. Ama daha güzel olanı MEMLEKET HAVASI.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle,fotoğraf bir yere kadar gösterebilir gerisi hissetmek yaşamakla mümkün..teşekkür ederim.

      Sil
  5. O aslanağzı çiçekleri çocukluğuma götürdü beni.Çiçeklerin iki yanından bastırıp, kimin aslanı ağzını daha çok açacak diye yarış yapardık. :))

    YanıtlaSil
  6. Uzun zamandjr yoğunluklarımdan fırsat bulup buralara gelememiştim ama dostlarımı tap etmeye çabaladım. Sen de yoktun buralarda. Demek memleketindesin.Yazını okumak çok iyi geldi bana Sevgi'm.Bu vatanın ber taşının yakut olduğuna gönülden inanmışım. Yazdıkların ve düşncelerin duygularımı destekliyor.Memleket havasıyla hep huzur bul Sevgili Sevgi'm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır ben de gelemedim hele okullar kapandıktan sonra daha çok ihmal ettim..şimdi memleketteyiz çok şükür Rabbim hepimize huzur nasip etsin canım çok teşekkür ederim sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  7. oh havası fotoğraflardan ulaştı bile.. Tadını çıkar.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benden de sevgiler.

      Sil
  8. Memlekete Hoş geldiniz... Memleket de size hoş gelmiş bu güzel içerikle içimiz açıldı... Her şey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
  9. Resimler harikaydı, çok sevdim... Ve su şişesi fikrini hemen deneyeceğim, hoş bir bilgi oldu ona da sevindim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişe fikri inanilmaz dimi :)
      Çok teşekkür ederim benden de sevgiler.

      Sil
  10. Fotoğraflar harika.Memleket havası ayrı güzel. Haziran başında Almanya Münih'teydim. Havası beni şaşırttı.çocukluğumda tütün kırma değil ama tütün dizedik. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya oldukça sıcak bu sene burada olduğuna seviniyorum açıkçası:)
      Çok teşekkür ederim.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.