29 Mayıs 2018 Salı

Yazmasam mı?


Aylardır Instagram hesabımı takibe alıp ardından takibi bırakıp sahte mi desem ilgisiz mi desem yoksa ilgi için yapanlar mı desem tarafından izlenmeye alınıp sonrasında terk edilişim yüzünden;

Rasgele bir hesaba girip onun takip ettiği 100'den fazla kişiyi takibe alarak (ilgi alanımı göz önünde bulundurmadan)hemen ardından 100'den fazla takipçim olması yüzünden;

-Ki,kaçı takibi bugün yarın birakır bilinmez..

Instagram uygulamasını silme kararını hemen alıp uygulayabilirim..
Bu tür durumlar beni o akıllı insanların o ilmin doruğuna çıkmış insanların sözlerini paylaşan insanların ilminden ve şahsiyetinden şüphe etmeme neden olmuştur..yani sende o paylaştığın şahsın karakterinden yüzde biri yoksa seni takip etsem ne takip etmesem ne?..

Bu tiyatro kimin için oynanmaktadır..

Sonra bloguma geliyorum ve düşünüyorum,yazsam mı yazmasam mı?
Acaba blog alemimimiz de böyle mi oldu?..
Yine bir şeyleri istismar ettik,ve çok ileriye gittik.
Demedi demeyin..
Silip kaçsam mı usulca yoksa kalıp yazmaya devam mı etsem?..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

31 yorum:

  1. Sırf abuk takipçiler yüzünden ben takip eden hesapları ayıp olmasın diye takipten vazgeçtim, sonra bir bakıyorum ben hiç alakasız bir hesabı izleyip dururken o beni çoktan silmiş. Sadece sevdiklerimi takip ediyorum o kadar.

    Ama o sevdiklerim öyle güzel insanlar ki yazmayı bırakmaya hiç niyetim yok. Sen de kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak benim için burada çok farklı bir eylem Handan siz varsınız diye de güzelleşiyor inan ama dediğin gibi abuk sabuk hesaplar bazen bloğa bile sırf reklam yapmak için yorum yapanlar oluyor.

      Sil
  2. Böyle şeyler oluyor maalesef. Ama siz yine de buralardan kaçmayın derim. Sizi burada görmek güzel oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğun daima daha kaliteli insanlar camiası olarak yerleşmiş içimde yani buraları da öyle olmasın.

      Sil
  3. :) uzun zamandır soyledıgım şeyler...
    yorum yazmak bıle bloglara 'aman benım yorum yapayım da benım blogum yorumsuz kalmasın' diye olmuş!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruma yorum takibe takip yapmıyorum bu hoş bisey değil cankuş dedim ya burası hep nezih bir ortam gibi geldi bana.

      Sil
  4. yok yaa instagram da oyalanmayı bende seviyorum ama blog dünyası daha o duruma düşmedi diye düşünüyorum en azından burada çıkar için yazı yazılmıyor instagramdaki bol takipçili kullanıcıların bir çoğu zaten kullanıcıları yasal olmayan yollardan ediniyor ve birde işin firmalarla işbirliği mi demeli yoksa çıkar mı demeli o boyutu var..
    Sen yazmaya ve fotoğraflamaya devam et bence.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasal olmayan yollardan takipçi elde edilse bile çok takipçi olsa bile asıl amacı ne onu sorgulamak gerek.
      Mânâ yok benim değinmek istediğim nokta tam da bu ama paydılar hep alım sözleri veya Kur-an ayetleri.

      Sil
  5. yazmayıp buraları terk edersen blog alemi kimlere kalır diye düşünmez misin... belkide samimi bir okuyucu için yazıyoruzdur sadece... yığınlar için değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yığınlar için yazmıyoruz Dilekcim orası öyle gidersem kimlere kalır bilmem ama bu günlerde gitmeyi çok çok ciddi düşünüyorum.

      Sil
  6. Instagram çok başka bir alem. Yazılı olmayan kurallarla dolu! Samimiyet yok, duygu yok..hep bir yarış hep bir koşturmaca.. Sevmiyorum ben instagramı. Ha bundan bir kaç sene öncesinde harika bir paylaşım yeriydi o zaman çok keyif alıyordum o ayrı. Şimdi ise sadece, çok sevdiğim ama artık blog yazmayıp orada paylaşım yapan arkadaşlarımı takip etmek adına katlanıyorum.

    Blog konusunda da biraz haklısın galiba.. Sanırım artık burası da biraz instagram kurallarıyla dönmeye başlar gibi oldu.
    Mesela ben bir bloğa gidip çok ilgimi çektiği yazısını okuyorum ve o an tüm samimiyetimle yazdığı konuya içimden söylemek istediklerimi yorum olarak ekleyip ayrılıyorum. Ardından hemen bana gelip yorum yazıyor.. Ben bunu istemiyorum ki.. Neden karşılıklı olmak zorunda bu..ben yazmasam bana gelip bilmem kaaaç gün önceki yazıma yorum yazmayacaktı, ben yazdım diye yazmak zorunda hissetmesi çok saçma değil mi.. Yani böyle "zorunlu" olarak yazılan bir yorum bana hiç bir samimiyeti sevgiyi geçiremiyor ki.. Yine aynı şekilde sırf takip ettim diye beni takip etmek mecburiyetinin olmasını düşünmesi..buna da çok üzülüyorum.. Bunlar yazılı olmayan kurallar..ve gerçekten var.. Ben burada kurallı hesaplı zorunlu olarak paylaşım yapmak istemiyorum.
    Gün geçtikçe buna dönüşüyor ama blog alemi de..

    Senin gitmene gelince, lütfen gitme..Bak en çok üzüldüğüm bu olur.
    Sen kal ve yazmaya devam et, senin bloğuna gelip seni okumuyorum ben, evine gelip karşılıklı muhabbet ediyorum.. Ve bunu seviyorum çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yavaş yavaş inşa edilen bir yerdir benim için yani öyle kısa sürede bir yere gelmek isteyen blogu tercih etmesin hata olur çok başka bor lezzeti vardı her zaman dediğin gibi bir sayfa bir ev gibi bir mekan gibidir kişinin sevdiği şeyleri ve düşüncelerine ev sahipliği yapan güzel bir yer kısaca burası da sosyal medya platformları gibi olursa sanırım giderim anlamı kalmaz.

      Sil
  7. Yaz sen usul usul... Ben hep okuyorum...

    YanıtlaSil
  8. İnstagram için söylediklerinde çok haklısın.4 ay kadar kapattım hesabımı,bu süreçte yokluğunu hiç çekmedim.Kafamda çok rahattı.Yeni bloğumla birlikte yeniden açtım.Ne yazıkki intagramdaki sellere bizde kapılıyoruz.Değermi diyorum bazen.Orda harcadığım zamanı ahiretime yatırım yapsam.Gel-gitleri çok yaşıyorum bende.İnstagram için birsey diyemem ama blogta kal.Sensiz olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de blogdanaska instagramda başka davrananlar var örneğin burada kendi resmini dahi paylaşmaz ama instagramda hesabında nerdeyse herşey orayada bunu da anlamış degilim ya ben çok şey anlamış degilim kisaca😇
      Anlamı olmayacaksa neden var olsun ki bazı şeyler?

      Sil
  9. Yaaa instagramı boşverin orası günübirlik burayı bırakmayın siz :)

    YanıtlaSil
  10. İnstagram konusunda haklısın, ben sadece secdiklerimi keyif aldıklarımı takip ediyorum. Zaman içinde eliyorum..
    Takibe takip mantığını hiç çözemedim.

    Bloglarda da oluyor bazen ama çok gözüme batmıyor nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göze pek batmıyor çünkü taktik çok başka bir sinsilik var ama yapılıyor.
      Bem bu âlemde gerçekten arayıp da bulamadigim çok güzel insanlar tanıdım.

      Sil
  11. Kalıp yazmalısınız bence, ki çoğalalım. Yoksa gerçekten iyi insanlar topluluğu gün geçtikçe azalıyor. Hiç değilse bu ortamda kalıp gayret edip yazmalı ve "o bir kişi" nin ihyasına yardımcı olmalıyız Biiznillah

    Okumak için kalan tek "bir kişi"

    Hiç değilse kendi ihyamız için...

    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalh razı olsun yazılarım belki kendime hitap eder gibi görünüyor olabilir ama niyetim her bir yazımdan sadece bir kişiye bile olsa bir faydası olsun yönünde bunu çok önemsiyorum.

      Sil
  12. Haklısın insanın canını sıkan tesbitler. Samimiyet ve özgün olmanın arada kaynadığı bir platform, ben azıcık bal için keçiboynuzu kemirmek mi acaba diyorum. Çok güzel fotoğraflar çekiyorsun, hayr ve hakikati dürüstçe söylüyorsun belki ısrarla , bu tür taraflarına bakmadan bu mecrada olmalısın. Sosyal medya kaygan zemin ama dünyanın hali çok mu farklı diye de düşünüyor insan.Ama düşüncelerinde yalnız değilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başımıza ne geldiyse hep boşluktan demiş biri adını hatırlamıyorum bu o kadar doğru ki yani farklı bir şey yazsan paylaşsan bile bu tüketim çılgınlığı onu hafifletiyor ve haliyle insan biralı gitmeyi düşünüyor zaman zaman.

      Sil
  13. Merhaba Sevgicim,
    İnstagram çok farklı bir dünya orada her şey çok çabuk tüketiliyor.Takibe alıp geri bırakanlar genellikle kendilerini takip ettirmek için bu yolu bulmuşlar.İnstagramı çok ciddiye almıyorum.Takip eden eder,etmeyenin yolu açık olsun.
    Blog aleminde de bir çeşit tiyatro oynamaya çalışan gruplar var.Onlar burayı da takibe takip,yoruma yorum,paylaşıma paylaşım yapmaya çalışıyorlar.
    Yazmaya devam edeceğiz ki yeni akım burayı da bozmasın. ;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden biraz kaliteli olmayalım benim derdim budur aslında.
      Yazacağız tabii bu bizim için hem tutku hem de bir parça bile olsa Türk blog alemine katkıdır.
      Benden de sevgiler canım.

      Sil
  14. Kal sen.Sevenlerin,sevdiklerin ve söyleyecek sözlerin için.

    YanıtlaSil
  15. İnstagram konusunda bende bir kaç bişey yazmak istiyorum. Çok yorucu ve manasız oldu bence. Benimde vardı fakat sıkılıp bir dakika da sildim. İstemiyor artık bünyem kaldırmıyor takipçi olan sitelerde dolaşmak. Belki de en iyisi biraz uzaklaşmak sadece blog yazmak. İsteyen okur istemeyen okumaz. Güzel günler dilerim. :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.