12 Şubat 2018 Pazartesi

Erken Saatte Uyanıyorum Çünkü..

Saati her zaman bilerek daha da erkene ayarlıyorum.
Evdekiler uyurken sabahın erken saatlerinde namaza kalkmak için uyanmak demek çok özel bir zaman dilimine şahit olmak demektir benim için..Henüz gün doğmadan pencereden dışarıya bakmak,havayı koklamak,kahvemi hazırlayıp her hangi bir şey açmadan veya okumadan evvel bir parça müzik dinlemek..
Sadece bunu yapmak için daha az uyumaya razıyım ve bazen bu bile kendimi toparlamam için çok etkili olabiliyor..güne huzurlu bir başlangıç da diyebilirim buna.
Genelde uyanır uyanmaz telefonlarımıza bakarız.Bazen telefonu elime aldığımda müzik açarım veya evime bakarım,mutfağıma,salonuma.
Uyuyanlara bakarım bir de..evlerin sabaha karşı kokusu çok başka olur.Çok özeldir o koku..herkesten önce uyanmanın bir hediyesidir sanki bu hal.

Sevdiklerimin nefesleri ve evin içine sinmiş gece boyunca havasına karışmış bizim nefeslerimiz var her yerde.Evim günün başka hiç bir zaman diliminde bu kadar çok biz kokmuyor aslında.Bu durum beni çok mutlu ediyor,huzurlu hissettiriyor.

Erken uyanmanın bir avantajı daha çevrenin uyanışını dinlemek.
Apartmanın birinci katında her gün aynı saatte panjurlar kalkıyor.
Her sabah hemen hemen aynı saatte egzosu bozuk olduğu için gürültülü bir şekilde bir motor geçiyor.
Bazıları işe gittiği için arabaların kapı seslerini duyuyorum,kuşlar ötüyor bazen.Bazen yağmur yağıyor çatıdan damlayan yağmuru dinliyorum..

Kimi zamansa bembeyaz bir geceye uyanmış gibi oluyorum,dışarısı henüz aydınlanmamış olmasına rağmen bir sessizlik ve bir aydınlık karşılıyor beni.Kar yağmış oluyor.
Bir gecede ve bu kadar kısa bir sürede nasıl da bembeyaz olabiliyor her yer.
Penceremenin perdesini çekiyorum ve işte,tam karşımda uçuşuyor kar taneleri.
Sessizlik sonra..ve evin içi ve içindekileri ve benim içimdekiler..hepimiz ayrı bir dünya bir dünya üzerinde.

Kahve suyunu koyuyorum,yüzümü yıkamak için banyoya gidiyorum.
Yüzümü yıkadıktan sonra mutfağa geçiyorum tekrar kapıları sessizce açıp örtüyorum asla kapatmıyorum ses yapmıyorum bu huzuru dağıtmak bozmak istemiyorum.

Uyanmışım,kahvemi yapıyorum.
Çekmeceden bir kaşık alıyorum dolaptan kahveyi çıkartıyorum tezgahın üzerinde duran şekerin kapağını açıyorum en sevdiğim kahve kupalarından birini alıp içine sıcak suyu döküyorum..sıcak suyun buharı yüzüme geliyor aspiratörün ışığında kahvemi karıştırıyorum buzdolabından sütü alıp kahveme katıyorum..


Pencereden bir kez daha bakıyorum.
Her yer bembeyaz ve kar yağmaya devam ediyor.
Evin içi sessiz ve sıcak,havada nefeslerimiz dolaşıyor.
Gece boyunca havaya karışmış olan nefeslerimiz gece boyunca birikeren meydana gelen havadaki bu karışımın adı olsa olsa,sevgi olurdu..

Başka ne olabilirdi ki..

Bazen kapısını açıp başımı dışarıya çıkartıyorum bazen balkona çıkıyorum.Evlerin çatıları,tek tük yanan ışıklarına bakıyorum.Kuşlar ötüyor genelde bu saatlerde en çok da karatavuk kuşunun ötüşünü duyuyorum gün doğmadan önce..

Ve dünya üzerinde olduğum için şükrediyorum.Yüzüm dışarıya sırtım içeriye baktığı için şükrediyorum.Yüzüme rüzgar sırtıma sevdiklerimin nefesleri vurduğu için seviniyorum.

Balkon kapısından uçup giden nefeslere ise üzülmüyorum..onların taze hava ile yer değiştirdiğini biliyorum..
O balkon kapısından sabahın o mübarek saatlerinde rahmet meleklerinin de evime girdiğini biliyorum..

Hırkama sımsıkı sarılıyorum,beni ısıttığı için hırkamı da çok seviyorum..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. Ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi o huzur ve guven duygusu...

    Sanirim ev ve yuva kavrami burada ortaya cikip birbirinden ayriliyor.icinde sana huzur veren sicak nefesler hissederek dolastigin ve kendini huzur ve guven ortaminda hissettigin yer yuva oluyor.oysa sadece yatmak ve hayati ihtiyaçlar için icinde bulundugun ve kimsenin birbirine tahammulu olmadigi yer sadece ev oluyor galiba..
    Rabbimiz eksikliklerini gostermesin o nefeslerin.iyiki varlar keyfini cikar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allaha hamdolsun herkesin huzuru için dua ediyorum.

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsınız, karı özledim bu yıl kar göremedik :(

    YanıtlaSil
  3. Selam.
    İyi haftalar.
    Okurken gülümsememe engel olamadım, ne güzel anlatmışsınız yaşadığımız her güne şükretmemiz için vesile olan olayları.
    Önceleri çok severdim erken kalkmayı, sabahın keyfine varmayı. Son 4 yıldır bende bu an lar yok. Elbet geçecek biliyorum. Ve şuan bunları yapamıyor olsamda sebebim de yine bin şükür evladım. Allah can sağlığı versin de gerisi boş.
    Selmalr, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan yavrusu kolay yetişmiyor Allah yardımcınız olsun ben de son bir kaç aydır biraz rahatladım sizi anlıyorum hem de çok.

      Sil
  4. Bu yazıyı okumak çok iyi hissettirdi bana. Her ne kadar uyumayı sevsem de güne erken başlamayı da çok seviyorum. Hem gün uzun oluyor hem de daha dinç ve güne hazır oluyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen uyumak da lazım uzuuuun uzun o da güzel oluyor ancak erken kalkmak günü yakalamak gibidir güzel günlere uyanmanız dilegi ile❤

      Sil
  5. Ben de o ilk saatlerin huzuru ve güzelliğini hiçbirşeye değişmem :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de erken kalanlardanım yazına bayıldım geç okusam da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken kalkmak çok güzel hayatımın bor döneminde (henüz çocuklarım yokken)daha gec saatlerde kalktığında gün hemen bitiyordu oysa şimdi gün daha çok uzuyor sanki yoğun ve kalabalık olmamıza rağmen.
      Çok tesekur ederim.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.