30 Kasım 2017 Perşembe

Sonbaharımsı Şeyler:Mantarlar-4


Mantarlarla ilgili daha evvel bir çok yayın ve fotoğraf paylaşmıştım karşıma her çıkışlarında duruşları itibariyle beni etkiliyorlar.

Sonbahar yavaş yavaş bitmek üzere artık bu tür karelere denk geleceğimi sanmıyorum.Dolaşmaya da pek çıkmadım ne zamandır yağmurdan dolayı.

Bir ara çok soğuk yaptı,iliklere işleyen türden işte o bir kaç gün kendimi çok yalnız ve ruhen çok sessiz hissetmiştim.Ne evden çıkmak geliyordu içimden ne de evde bir şeyler yapmak.Mutfak tezgâhı genelde gün içinde boş iken iki gün boyunca bulaşıkları makineye atmayı bile göze alamadım tabii attım o ayrı ama mekanik bir şekilde bu arada en sevdiğim güllü çaydanlığı da kısmen kırdım :((..

Burdaki yalnızlığın benzeri var mı bilemiyorum.Yapabileceğim çok şey varken hiç bir şey yapamıyorum,gidilecek yerler de var ama bunları paylaşacak kimse yok ailem dışında..
Ailesi dışında da bir çevreye gerek duyuyor insan çünkü ama biraz daha beklemem gerek bunun için..
Hasılı,yurtdışında anne olmak zor zanaat azizim,zor..

Allah'a hamdolsun ki fotoğraf çekmekten inanılmaz keyif alıyorum sanki bambaşka bir alemin kapısından geçer gibi kaybediyorum çevremdeki gözle görünen o dünyayı ve bambaşka küçücük alemlere dalmış oluyorum..




Yakından bakınca uzaklaşabiliyor insan..yakından bakınca anlayabiliyor veya hayal edebiliyor veya anlamaya çalışıyor..kopuyor dünyadan ama bu kopuş dünyanın daha da derinine itiyor insanı bu yüzden bazen en anlamsız yerde bile binlerce anlam içinde bulabiliyorum kendimi..



Yakından bakmak gerek..
Herşeye yakından bakmak gerek..baktıkça açılıyor tabiat ve ben suskun bir şekilde seyrediyorum..ne yazık ki bir çok bitkinin ve canlının adını bilmiyorum,tanımıyorum bir çok şeyi öğrenmek isterdim ayrıntılı bir şekilde araştırmak her biri için ayrı ayrı not defterlerim olsun isterdim ama zamanım buna müsait değil..bir gün zamanım olur mu bilmiyorum dolayısıyla bloğuma peşinsıra fotoğraflarımı ekliyorum amacım yorum beklemek değil..amacım tüm gördüklerimi kayıt altına almaktır..sizi de bu yolculukta yoldaş ettiysem ne mutlu bana benim gördüklerimle birlikte siz de görmüş oluyorsunuz böylece ve bu güzel bir şey diye düşünüyorum..

Allaha emanet olun,gözlerinize sağlık..
Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. Fotoğraflar yine çok güzel. Emeğinize sağlık.
    Dediğiniz gibi yakından bakmak gerek bazen. Yakından bakınca ne kadar da farklı ve güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmak bakınca da görebilmek de ayrı güzel bir çok küçük alemlerle çevrili dünyamız.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Senin fotoğraflarına bakarken bir kez daha hatırlıyorum, hayatın telaşından ne kadar çok şeyi atlıyoruz.
    Tabiattaki her detay ne kadar güzel, ne kadar etkileyici değil mi? Aslında tüm canlılar bir bütünün parçasıyız ve bu bütünden uzaklaştıkça mutsuzluklarımız hiç bitmeyecek.
    Eline sağlık, yine çok güzel fotoğraflarla bize keyif verdin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle,hayata çok dalıyoruz ve bu gün geçtikçe daha da çoğalıyor zaman zaman kopmak/kaçmak lazım bunları sizinle paylaşmak bana da keyif veriyor canım gözlerine sağlık teşekkür ederim.

      Sil
  3. Mantar denince aklıma istemsiz bir şekilde içlerinde yaşayan minicik insanlar olduğu geliyor ☻ Şirinler yüzünden herhalde... Fotoğraflara ve renklerine bayıldım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantarın altındalar mı acaba diye bakmıyor değilim bazen:))
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Fotoğraf çekmek ruhuma çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  5. yuksek lısansını makrofunguslar uzerıne yapmıs bırı olarak canımlarımı bulmussunuz :) cok guzel fotograflarınız ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aah ..kıymetli blgileri olan birisi yorum yapmış..bilgileri de merak ettim hani çoook!..
      Bu da başka bir alem değil mi?..çok teşekkür ederim..

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.