30 Kasım 2017 Perşembe

Dün Mevlid Kandiliydi-Yurtdışında Kandil Gecesi


Ne Ramazanda teravihe ne de Kandil gecelerinde Mevlide yetişemiyorum genelde..mutlaka bir telaş bir hareket ve en sonunda gergin bir hava meydana geliyor.Şeytandan mıdır benim iyi bir şekilde ayarlayamadığımdan mıdır bilmiyorum ama istediğim kadar bu iki güzel davete icabet edemiyorum,kalabalık oluşumuzdan kızların küçük oluşundan diyelim Rabbim gitmiş kadar da sevap nasip etsin inşallah niyetim bu yöndeydi deyip kendimi avutuyorum ama dün gidebildim Elhamdülillah..

Kim bana akşam yemeği için zor bir yemek hazırla dedi..
Bilmiyorum,ama o patlıcanlar bozulmaya yüz tutmuştu neyse ki çok şükür bir şekilde herşeyi halledince yatsı namazına da 15 dakika kala büyük kızımla evden çıkabildik..

İkimizde feracelerimizi giydik caminin yolunu tuttuk yatsı ezanına bir kaç dakika kala camideydik hamdolsun..

Her Kandil gecesi olduğu gibi bu Kandil gecesi de orta yaşlı bir teyzemiz bizi kapıda güllerle karşıladı,gelenlere birer gül ikram ediliyorum bir de lokum..Ramazandaki güller kokuyordu bu sefer güller kokusuzsu aah güllerin kokusunu çalanı Allah nasıl uygun görüyorsa öyle yapsın.

Dua ve namazın ardından evden çıkması sıkıntı olan teyzemiz için de bir gül ve lokum da aldık..lokum dışında ikramlarla dolu bir kaç tepsi daha vardı,bisküvi çikolata gibi ikramlıklar herkes sırasıyla istediği kadar aldı zaten cemaat sayısı azdı çoğu bu saatlerde işte oluyor icabet etmeleri zor eminim onların da aklı camide kalmıştır ama modern hayat şartları işte istediğimiz gibi olmuyor..

Ortam çok güzel oluyor burada.Yurtdışı deyip ilk yıl oldukça üzülmüştüm.Ramazanda özellikle..nerde cami nerde cemaat Teravih namazı nasıl kılınacak kimlerle ortam nasıldır acaba diye sorular sordum hep sonra Ramazan geldi..

İlk gittiğim Teravıhte kalbim buz gibi eridi yağmur damlası gibi süzüldü hüzünler yüreğimden..Semaver koymuşlar mutfak bile yapmışlar her aşkam teravihten önce ve sonra çay servisi var isteyen istediği kadar mutfağa gidip alıyor,sonra evden getirilen tatlılar tuzlular,hanımlar mutfağı temizliyor düzeni sağlıyor..bir çok kişiyle tanıştım bir çok gece dualarımda ağladım duygulandım İslamın yüceliği karşısında sanki sımsıcak bir evim daha oldu gibi hissettim,canlı ezan dinledim..canlı ezanı çok özlüyorum şu anda bile burnumun direği sızlıyor aklım almıyor nasıl birileri bu güzellikten rahatsızlık duyabiliyor birileri hasrelik çekerken..camiye gitmek için evde kıyametler koptu bazen :) çoraplar havada uçuştu başörtüsü bazen hiç bir şekilde istediğim gibi bağlanmadı küçük kız arkamdan ağladı sesi merdivenlerden bile duyuldu,elim ayağıma dolaştı..gitmek için çırpınıyordum çünkü o derece güzel bir ortam var burada Ramazan ayında..


Rabbim onlardan razı olsun..Allaha hamdolsun ki mümin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmemi nasip etti..insan nerde olursa olsun yakınlarda bir camii varsa yalnız değildir..Müslüman asla hiç bir yerde yalnız değildir..Subhanall ne güzel bir düzen ne güzel bir taksimdir bu..


Allaha hamdolsun...




*bir kaç yayını peşpeşe girdim bugün hakkınızı helal edin,bir çok şey var yazacak ve anlatacak bu yüzden de birden fazla yayın giriyorum giremediklerim ise bunlardan fazla :)


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. ne de güzel anlatmışsınız tüylerim diken diken oldu okurken
    o teravih namazı öncesi ve sonrasını
    Allah kabul etsin
    kandiliniz de hayırlı olsun
    sizin sayfayı begonvilli evden dolayı tanıdım
    iyi ki geldim buraya
    bir soru sormuştum ona belki kiremithanem yardımcı olabilir dedi
    yazılarınızı okumak çok keyif verdi
    ben profile fotoğraf ekleyemedim de onun için yardım istemiştim :))
    fatmaerdem@yahoo.com adresim
    sevindim sizi tanıdığıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Fatma Hanım Allah razı olsun burada farklı oluyor bazı şeyler ancak çokken şükür ki İslam gerçekten her yerde güzel güzel insanlar olunca.
      Mail gönderdim az evvela🙃

      Sil
  2. Arada gerçekten çok kötü okuyup insanı günaha sokan müezzinleri saymazsak ezan sesi duymak insana huzur veriyor. Ramazanda Londra'dayken hüzünlenmiştim, iftarın en güzel yanını yaşayamamak, cami minaresine bakamamak, ezanı duyamamak ne eksiklik.

    Ama anlattığın ortam çok güzel. Ne güzel bir birlik var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polonyadayken öyle hissettim hiç bir maneviyat izi yoktu sanki..Ama ezan okunan yerler çok başka elbette Ramazan vatanda daha güzel ama adetlerimize ve dinimize her yerde sadık kalmak bambaşka bir lezzet.
      Sanma ki mükemmel bir ortamı var buranın ama genel anlamada bu şekilde ve güzel oluyor teravihler.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.