2 Kasım 2017 Perşembe

Bulaşıklar Makineden Neden Tuzlu Çıkıyor-Çözümü Nedir?

Bulaşıklar neden tuzlu çıkıyor?

Bulaşık makinem ile yaşadığım sorunlarım bitecek gibi görünmüyor..belki çok sık kullandığımdan başıma geliyor ne geliyorsa içinden bir türlü çıkamadım.

O kadar dikkat etmeme o kadar özenmeme rağmen iki ayda bir örneğin bir sorunla karşılaşıyorum..son iki gündür yine yeni bir sorunum var heralde bir bulaşık makinesiyle yaşanacak tüm sorunları yavaş yavaş bizzat deneyimleyeceğim.

Markasından mı ileri geliyor yoksa ben mi kullanamıyorum,bilemedim..
Çok hassastır çok naziktir aman dikkat sepetleri hoşça çekin kapağını yumuşak bir şekilde kapatın der oldum..


En son öyle bir sorun yaşadım ki tam üç ay bulaşık makinesiz kaldım..tüm bulaşıkları elde yıkamak altı kişilik bir aile için tam bir felakettir.Yıkadık.

Su püskürtme aparatında meydana gelen bir çatlak yüzünden suyun makinenin hafızasını bloke edip sürekli durmadan çalıştırması evimize tam yedi teknisyenin uğramasına sebep oldu.

Tam yedi kişi geldi evet ve her gelen yeni bir şeyler söyledi..her biri bir şeyler buldu ama tamir edemeden gitti..sonra ardından servisten tekrar randevu almak tekrar teknisyenin yolunu gözlemek gerekiyordu ve teknisyen gelir,makineye bakar,çeşit çeşit insanlarla muhatap olunur Almanca bilmediğim için teknisyenin İngilizce bilmesi için dua edilir kör topal sorun anlatılır ama çözüme ulaşılamıyordu..

Hamdolsun son gelen teknisyen sorunu anladı ve ortadan kaldırdı..bu günlerde yaşadığım sorun ise tuzlu bulaşıklar..

Piyasadaki en kaliteli diye geçinen detarjanı kullandım,tuzu da öyle ama gel gör ki kaşık ve bardaklarda yine izler var yine parlak değil tam olarak yine kurumuyorlar..

Başlıca ortadan kaldırmak istediğim sorun tuzlu bulaşıklar.!

Bulaşıklar neden tuzlu çıkıyor,insan bulaşıklarının tadına bakar mı bu nasıl bir haldir :)

Ama bakıyorsun bakmak zorundasın,o tuz sağlığa zararlı mıdır,bulaşık makinesi tuzu ne kadar kullanılmalı nasıl kullanılmalı bu tür şeylere enerji harcamak oldukça yıpratıcı..

Tuz haznesine en son eklediğim tuz sebebiyle bulaşıklarım tuzlu çıkmaya başladı..tuz haznesindeki fazlalık suyu elimi koyarak olabildiğince döktüm evvela sonra kapağı sıkıca kapattım.
Makineyi deterjansız çalıştırdım,beşinci yıkamada bulaşıklar tuzsuz çıktı..


ÇARESİ NEDİR?


Çaresi tam olarak şudur diyemiyorum ancak böyle bir sorun yaşıyorsanız tuz haznesindeki fazlalık suyu çıkartmak ve kapağı sıkıca kapatmak yani olabildiğince içindeki tuzlu suyu dışarıya akıtmak,sanırım faydalı oldu..

Dilerim bir daha böyle bir sorun yaşanmaz,başka türlü bir sorun da yaşanmaz öylesine yıprattı ki bu makine beni değiştirmeyi bile düşündüm..

Sizin bu tür sorunlarınız oldu mu?

Neler yaşadınız nasıl çözdünüz,paylaşırsanız yararından inşallah istifade ederiz..

Sevgiler herkese..

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

15 yorum:

  1. Öncelikle sorununuzu çözebildiğinize sevindim. Umarım bir daha sorun yaşamazsınız. Annemler de benzer bir sorun yaşarlarsa tavsiyeleriniz aklımda bulunsun (:
    Benim dikkatimi çeken şey şu cümle oldu; "tüm bulaşıkları elde yıkamak altı kişilik bir aile için tam bir felakettir."
    Biraz eskileri düşündüm. Makinenin olmadığı zamanlarda bence bulaşık yıkamak bu kadar zor gelmiyordu insanlara zira bir beklenti yoktu. Fakat şimdi alışılmış olunca makinenin yokluğu dayanılmaz geliyor sanırım. Allah yine de yokluğunu vermesin, olmayanlara da bir an önce nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kardeşim eskiler dedin de,haklısın.
      Yorumun beni de eskilere götürdü evvela mutfaklar mesela bir oda olarak ayrı değillerdi evin bir köşesinde yer alır lavabosu dolabı az yer kaplardı şimdiki gibi duvarları kaplamaz bu kadar yer tutmazdı değil mi,peki ya sofralar?
      Masa yok yemek takımı yok cicili bicili tarifler yok şimdilerde tarife özel gereç var o olmadan yapılmıyor eskiden bir çorba pişerdi sabahları herkes kaşığını alır yerdi şimdi bu bize yetmiyor sefillik gibi algılanıyor haliyle bunca kap kaçak elde kolayca yıkanmak ki..herşeyin bir bedeli var herşeyin.
      Konforun
      Rahatlığın 
      Teknolojinin
      ..
      Eskiden zorluk vardı ama bununla beraber kolaylık da vardı.
      Çok teşekkür ederim yorumun çok şeyler düşündürdü.
      Sünnete uymadan yaşamaktır bu.Ya da dünyaya dalmak,seç birini.

      Sil
  2. Şukur benim ayse kadin hic basimi agritmadi aman agritmasinda..

    Ama basina gelenlere uzuldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah aman ha nazar değmesin benimki nazlı mı nazlı :)

      Sil
  3. Merhaba, dün bende tuzu biten makineme tuz koydum ve 4 kez çalıştırdığım makine hala tuzlu bırakıyor. Sizin yazınızı görünce makinedeki bulaşıkları boşaltıp yıkadım. Tuz gözünün suyunu boşalttım ve şimdi boş çalıştırıyorum. Bakalım kaç kerede tuzunu atacak? Çok teşekkür ederim yazınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üreticilerin önerdiği kadar tuz koymamak en iyisi sanırım ben artık tuz eklemem gerektiğini görünce tuz hazinesini yarıya kadar dolduruyorum ilave yapıyorum sonraki günlerde gerekirse sıkıntılı bir durum dilerim sorun çözülür.
      Sevgiler.

      Sil
  4. benim bulaşık makınesi tuzu hiç ıslatmıyor ve bulaşıklarıda temiz yıkamıyor bütün yemek artıkları üzerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elinizden geldiğince makineyi temizleyin su püskürtme aparatını da kontrol edin içinde artıklar olabilir..
      Sıkıntılı bir durum sorununuz devam ederse teknisyene söyleyin işin ehline vermek en güzeli,sevgiler.

      Sil
  5. Merhabalar 5 yaşındaki kızım farketti bardak tuzlu veya ekşiymiş. Bende denedim gerçekten tuzlu çıktı.... Zararlımıdır acaba?

    YanıtlaSil
  6. Makinem tuzlu çıkartıyor çook üźülüyorum yeter artık yaaa

    YanıtlaSil
  7. Makinelerde tuz ayarı var onu bi tık düşürün olmadı bi tık daha. Kullanma klavuzunda yazar.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Ben de aynı sorunu yaşamaktayım. Tuz ayarı ve parlatıcı ayarını en düşüğe çektim fakat olmuyor. Bir türlü tuzsuz bulaşık elde edemiyorum.
    Sizin çözümünüzü demiyorum şimdi. Tuz haznesinde yer alan suyun bir kısmını dışarı pompaladım. Şimdi deterjansız çalıştırdım. Umarım düzelir.
    Benzer sorunu yaşayan diğer kişiler farklı çözümler buldularsa eğer lütfen paylaşsınlar çünkü bu durum artık gerçekten çok can sıkmaya başladı.
    Garip olan ise bu site dışında başka kimse bu sorunu yaşamamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tuz ve parlatıcı ayarını farbika ayarlarına almakta da fayda olabilir,kullanım kılavuzuna bi bakın lütfen.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.