7 Kasım 2017 Salı

Blog Yaz Para Kazan-Google Adsense Yayıncısı Olmadan Önce Bilmeniz Gereken Herşey


Her blog sahibi bloguna verdiği emeğinin karşılığını zaman içinde almayı ister.Çoğu da bu karşılığın para olmasını ümit eder hatta sadece blogdan para kazanmak veya blogdan gelir elde etmek amacıyla açılmış sayısız bloglar vardır,biz bunlardan değiliz.

Bizim bloglarımız blog sayesinde tanıstığımız insanlarla iletişim halinde olmayı,dünyanın birç ok yerinde olan insanlarla diyalog kurmayı ve dahası gerçekten paylaşmak istediklerimiz olduğu için varlar.

Elbette blogdan bir gelir etmek ekmeğimize yağ sürmek kadar güzel,akla ilk gelen reklam alma ve reklam yayınlama seçeneklerinden biri ise şühpesiz Google Adsense'tir.

Dünya çapında yüzbinlerce blog üzerinden reklam yayınlayan ve yine yüzbnlerce firma ile işbirliği içinde olan Adsense için başvuruda bulunmadan evvel bunun pek iyi bir fikir olmadığını size söylemek isterim.

Çünkü Adsense reklamlarını blogunuzda yayınlayarak blog zamanla sizin yönetiminizden çıkmaya başlıyor,nasıl mı?

Google Adsense yayıncısı olduğunuzda:


  • Bol trafik elde etmek için sizi pek ifade etmeyen ama çoğunluğun talep ettiği türden yayınlar yapmak zorunda kalıyorsunuz.
  • Günlük olarak belirli bir ziyaretçiyi blogunuza çekmek zorunda kalıyorsunuz.
  • Ziyaretçi toplamak için bir çok sosyal medya platformlarında da hesaplar açmak çevreler oluşturmak zorunda kaldığınız için internette uzun zaman geçirmek zorunda kalıyorsunuz.
  • Blogunuzda yayınladığınız reklamların sözleşmesinde yer alan kurallara bizzat uymak zorunda kalıyorsunuz,uymadığınız takdirde reklam yayıncısı olmaktan çıkmakla beraber o güne dek elde ettiğiniz para miktarını da..kaybediyorsunuz.
  • Reklamlardan elde ettiğiniz parayı istediğiniz zaman çekemiyor belirli bir miktara ulaşmayı beklemek zorunda kalıyorsunuz (minimum ödeme 100 Dolardır).
  • Reklamlar tıklandıkça elde edilen gelir miktarı bulunduğunuz ülkeye yayınladığınız konuların türüne hatta blogu yazdığınız dile bağlı olduğundan gelirinizin düşük olma ihtimali çok yüksek.
  • Özetle blogda Adsense reklamları yayınlamnın zamanla başka birinin kurallarına göre blog yazmanın ta kendisi olduğunu anlayacaksınız.
  • Blog sizin istediğiniz gibi değil başka birinin (Google'ın) istediği gibi olmaya başladığını anlıyorsunuz.


Google Adsense'e başvurmadan evvel göz önünde bulundurmanız gereken bir kaç faktör daha;


Google Adsense yayıncısı olduğunuzda:

  • Sizi severek takip edenlerden blogdaki reklamlardan dolayı huzursuz olduklarını işitebilirsiz.
  • Blogdaki reklamlar sayesinde tıklanan her reklamın ayrı bir sayfada açılması sebebiyle ziyaretçi kaybedebilirsiniz.
  • Ek olarak blogunuzda yer verdiğiniz reklamların emeğinizi tam karşılamadığını göreceksiniz.
  • Ve nihayetinde sizi sürekli üretmek zorununluluğu ile karşı karşıya bıraktığı için psikolojik olarak yavaş yavaş yıprandığınızı aklınız ve fikriniz sürekli ''Nasıl bir yayın girsem/Ne yazsam?'' yönünde olduğunu göreceksiniz.

Dolayısıyla Google Adsense'e baş vurmadan evvel bu faktörleri de göz önünde bulundurmakta fayda var..

Tüm bunlar blogdan gelir etme amacını hırslı bir şekilde yerine getirmeye çalışanlar için geçerlidir..akmasın ama damlasın Google'ın blogum ile ilgili ne düşündüğü beni pek de alakadar etmez blog benimdir diyenler meclisin dışında kalanlardır..

Biz bloglarımızı bize ait oldukları için bizim emeklerimizi ve hatıralarımızı barındırdıkları için seviyoru nasılsa❤.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

17 yorum:

  1. ben bu reklam olayını hiç ama hiç sevmiyorum. Bir sayfaya yazıyı okumak için giriyorum her taraf reklam dolu yazının güzelliği önemini kaybediyor benim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı miktarda olunca soğutucu oluyor gerçekten.

      Sil
  2. Konuyu çok güzel özetlemişsin... Yorumuna sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de yorumuna sağlık can teşekkür ederim.

      Sil
  3. Neyse ki ticari kaygım yok. Maksat muhabbet.

    YanıtlaSil
  4. Blog yazmak zevk verdiği sürece para her zaman ikinci planda kalacaktır. Hele ki Google adsense gibi cimri servisler can sıkmaya birebir gerçekten. Çoooook fazla trafik olacak ki para kazanasın. Bulunduruyoruz ama daha hala adsense kazancım olmadı mesela:) Teşekkürler yazı için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çooook fazla trafik olmalı günlük 28.000bini bulan ziyaretcisiyle 200tl civarındaydı kazananı gördüm(aylık)böyle bir trafik bile bu kadar az kazandırıyor tabii blogun dili de çok önemli türkçe pek kazandırmıyor ne yazık ki.

      Sil
  5. Kararsız kaldığım konulardan biridir. Yani adsense bir bloga reklam vermeye değer görüyorsa o blog belli bir kaliteye ulaşmış anlamı da çıkar aslinda. Diğer yönden reklam alan bir çok blog ziyaretçi çekebilmek için saçma sapan ya da boş içeriklerle konu girmeye başlıyor.

    Bloguna adsense alan biri olarakta gerçekten komik getirisi olduğunu söyleyebilirim. Adsense hesabını onaylatana kadar zengin olacam hayali kurarsınız ama onaylaninca sudan çıkmış balık gibi kalırsinız.

    Bu arada bilgilendirici ve objektif bir doküman hazırlamışsinız. Tebrik ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden adsense yayıncılığı yaptım bir miktar gelir elde ettim ama o parayı hiç alamadım kaldı orada dolayısıyla çok emek boşa gitmiş oldu..
      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. tam da bu nedenle blog açmış bulunmaktayım :) çok haklısın önemli olan şey samimiyet ve iyi dostlar.. bu şekilde para için başlandığında bir süre sonra amacını yitirip sadece para kazanmaya odaklanır ve istediğin mutluluğu bulamaya bilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapay oluyor bir yerden sonra..insanlarla içiçe olmak daha güzel..sevgiler⚘

      Sil
    2. Evet buna sonuna kadar katılıyorum :) tabi okuyucun fazla olunca daha keyif veriyor bu söylediğin :)

      Sil
  7. Bu sıra blog yazarak kazanç elde etmek üzerine birkaç yazı daha okumuş olduğumdan "acaba okuduğum yazı yeniden mi karşımda?" demedim değil. Bu konuyu öğreneli bir seneyi biraz geçti. Keşke tüm işsizlerin haberi olsa.

    Çok beğendim. Hele de Google'ın biçimlendirme, formatlama konusu.

    Blog yazmayı bu nedenle sürsürenlere kolaylıklar dilerim. Bol kazançlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense hakkında övgü dolu yazı yazanlar var ancak sadece birinin kazancını gösterdiğini gördüm.

      Sil
  8. Adsense piyasadaki en kaliteli reklam platformu. Ancak buradan para kazanmak için yüksek sayıda ziyaretçiye ihtiyaç var. Özellikle kişisel blogların buradan para kazanması çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'ın Türkçe diline biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum ben biraz da.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.