14 Ekim 2017 Cumartesi

İkimizi Nerede Unuttuk?


Bir çok şeye zaman ayırdık da daha önemli olan bir şeyi hep erteledik seninle.

İkimizi..

Fırsat buldukça elbette vakit geçirdik ama geçirilen her vaktin başında duran bir muhafızı koymayı da ihmal etmedik..
Gerekiyor kelimesini..
Eve gitmek gerekiyordu,dışarıda fazla kalmamak gerekiyordu,onu yapmak gerekiyordu şunu yapmak gerekiyordu..
Gerekiyordu listesi ikimizi hariç herşeyi herkesi içeriyordu..

Peki ya biz?
Biz ikimiz bu listede neden bir türlü yer alamadık..bir çok şey için vakit bulmamıza rağmen ikimize neden vakit ayıramadık.
Listenin başında olmasak da olurdu,en altlarda olurduk ya da ortalarda bir yerde ama bu listeye ikimizi koymayı neden böyle ihmal ettik?

Evet çocuklarımız var yaşlımız var,işimiz gücümüz yapmamız gerekenler var..hep oldu hep oluyor ve olacak..ama peki ya biz?

Bir çok büyük işi başaran bir çok derdi kederi omuzlayan,bir çok şeyi gerçekten hak eden ikimize neden küçük bir ödülü veremez olduk,neden unuttuk?

Kaşla göz arası kaçışlarımız sadece bir çay içimlikti,doğru.
Veya bir kahvelik molalarımızda bile çocuklarımızla beraberdik..ama peki ya ikimiz?

Sadece ikimiz?

Eşlerin çoğu bu durumu bilir..ben de biliyorum.
Bunları yazmamın sebebi de çok basit..kiminle evlendiğini,neden evlendiğini unutturuyor bazen hayat..

Bir kaç hafta evvel küçükleri oğlumuza bırakıp dışarıya çıkacağımzıı söyledik ve ne yazık ki sanki önemli bir işimiz varmış gibi söyledik bunu,ikimiz başbaşa vakit geçirmek için değil İŞİMİZ varmış gibi yansıttık çünkü evet en yazık ki ikimizden bile daha önemli olmuştu İŞİMİZ..başbaşa kalacağımızı birbirimizle vakit geçirmek istediğimizi söyleyemedik..

Kahvelerimizi aldık biraz yürüdük biraz oturduk,konuştuk ama hayır..ihtiyacımız olan tam da bu değildi..daha başka bir şeyler olmalıydı sanki.
İşte o anda aklıma bir fikir geldi...

Neden mangal yapmıyoruz!

Mangal?..ama nasıl yanımızda hiç bir şey yok iki saattir evden uzağız eve gidip gerekenleri alsak bir daha çıkmamız pek mümkün olmayacak,neyi nasıl yapmak lazım derken hemen beş dakikada mangal yapmak için gereken ne varsa düşünüldü..

Evvela oğlan aranıp eve geç gelineceği söylendi ve çocuklara bakması için rica edildi.Burası tamamdı..Peki ya mangal için gerekenler?..Et,çatal bıçak,mangalın kendisi?

Kasabın yolunu tuttuk,herşeyden ikişer tane aldık.İki köfte,iki tavuk butu,iki kanat evet evet sadece ikişer tane.Çoğu ürünün 1 avrodan satıldığı dükkanın yolunu tuttuk sonra,iki çatal iki bıçak tek kullanımlık bir mangal,plastik bir sofra bezi bardak vs...gerekli herşey temin edildi ve parka gittik..

Ateşimizi yaktık..etlerimiz zaten hazırdı,hem pişirdik hem yedik.Özenle pişirdik üstelik,acele etmeden.
Sofradan defalarca kalmama gerek kalmadı,çocukların döktüğünü silmek zorunda kalmadım,birilerinin tabağında kalanları yemek zorunda kalmadım,her hangi bir tartışmayı bitirmek zorunda kalmadım,kalmadık..hatta biz çok yoğun yaşadığımızı uzun zaman başbaşa kalmadığımızı dahası üç çocuğumuz ve bir yaşlımız olduğunu bile unuttuk..


Uzun zaman sorna ilk kez keyifle yemek yedik..doğada.
İkimiz..

Ve bu bize çok çok iyi geldi..birbirimizle eskiden yani çocuklar olmadan evvel nasıl vakit geçirdiğimizi neden birlikte vakit geçirmekten keyif aldığımızı hatırlamış olduk...

Çocuklar olunca basit veya sıradan gibi gözüken ama bizim ona çok ihtiyacımız olduğunu anladık..
Ve kesinlikle tavsiye etmek için bu yazıyı yazdım.Amacım asla gösteriş değil ama özendirmek evet.

Hanım kardeşlerim,bahaneleri bırakın hatta bu haftasonu çocuklar ile ilgili hiç bir plan yapmayın hele ev işleri için hiç..bu haftasonu mümkünse bunu gerçekleştirin.
Hava elverişli ise hatta olmasa bile bunu yapın..göreceksiniz kendinizi daha iyi hissedecek,neden beraber bu hayat yolunda yürüdüğünüzü neler başardığınızı dahi göreceksiniz ama en önemlisi neden beraber olduğunuzu hatırlayacaksınız..daha da ileriye gideyim mi?
Birbirinizi neden sevdiğinizi bile hatırlayacaksınız..

Bizim burada çocuklarımızı bırakabileceğimiz pek kimseler yok bu yüzden daha küçük yaşta olan kızları oğlumuza bıraktık ve gittik..

Eşinizle zaman geçirin,bırakın size biraz hizmet etsin sizi biraz şımartsın.Sizi neden sevdiğini bu hayat arkadaşlığının neresinde olduğunuzu nelere göğüs gerdiğinizi de ikiniz anlamaya fırsat bulun..

Bana öyle geliyor ki eşlerin buna ihtiyacı var..
Bu küçük ve plansız mangal etkinliğinin ardından bir çok şeyi hatırladık tekrar ama en çok birbirimizi çok özlediğimizi anladık..

Ve hesap sorar gibi sordum kendime!


  • Her haftasonu veya tatil zamanı çocuklar için bir şeyler yaptık da ikimiz için neden yapmadık?
  • Herşeyi yeniledik de ikimizin arasındaki ilişkiyi neden yenilemedik?
  • Herşey hayati önem taşıdığı için çırpınıp durduk da ikimizi neden dikkate alamadık ?








Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

24 yorum:

  1. Çook güzel yapmışsınız, çook :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir çok iyiydi.
      Hani bazen zamanlama çok iyi olur ya işte tam da öyle bir şeydi,zamanı gelmişti ve biz bunu anlamıştık..darısı sizin başınıza Handan teşekkür ederim arkadaşım.

      Sil
  2. oleeey ne güzel yapmışsınııız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi geldi ikimize de deep..sağ olasın arkadaşım.

      Sil
  3. Ohh sefaniz olsun ne guzel yapmissiniz.tekrarlarida olsun insAllah;)

    YanıtlaSil
  4. Bende dusundum sen anlatirken en son esimle ne zaman basbasa vakit gecirdik sadece biz olarak biseyler yaptik diye.uzunnn yillar olmus desem inanmazsin.hatta oyleki en son oglumuzu ablasina birakip kayinvalidemi almaya baska sehire gitmistik 4 saatlik yol boyuncada surekli oglumuzdan kizimizdan aile efradimizdan bahsederken sira bir kere bile bize gelmemisti bende simdi farkettim😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceliklerimizin değiştiği doğru kardeşim..birbirimizi unutuyoruz ne yazık ki.

      Sil
  5. Demem oki kardesim yillar icinde sanki hersey buyusunu yitiriyor ve evlilik hem rutine donuyor hem zorunlu gorevler yiginina.baslardaki o ayaklarini yerden kesen romantizm daha sonra koltukta elinde kumanda sizan bir adama donusuyor yada surekli evin icinde klorak kokulu elleriyle kosturup dururken bir yandanda çıgırıp duran bir kadina.karsidan baktimda bu tablo bana hicte cekici gelmedi.demekki icinde yasayanda hiç farkina varmadan bu rutini surdurup gidiyor.çunku biz surekli evliligin gorev kismiyla ilgilenmeye programlanmisiz.bu sebeplede evlilikten keyif alma kismi bizde yok boyle bir yazilim kodlama hatasi var bizde.

    Tabii istisnalar vardir elbette genellemem ama turk toplumunun neredeyse tamamina yakini bebeklik cagindan itibaren bu kodlamayla buyudugumuz için belkide pek dışına çıkamiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koltukta kumanda ile sızan biri olma lüksü eşimde olmadı pek olduysa da çok nadiren oldu çünkü bizim evde öyle keyifle tv izlemek pek mümkün değil..çocukların oyunları hamdolsun gün boyunca hayatın merkezinde haliyle de hayatımızın ortasında.

      Bir çok ülkede (kıyaslamak adına değil bilgilendirmek adına yazıyorum) eşler muhakkak haftada bir gün beraber vakit geçirirler.
      Akraba olmasa bile mutlaka çocuk bakıcısı tutup bunu gerçekleştirirler..bizfazla fedakâk davranırız bilmiyorum garip gelebilir sana belki ama kadınlar istese bunu da başarabilir ama sanırım ya ihmal ediyoruz ya da gereği kadar önemsemiyoruz.

      Sil
    2. Evet ya bu durumu cok gordum yabanci filmlerde hepte takdir ederim saglikli bir evlilik icin aslinda bu durumda belli araliklarla rutine donusturulmeli.bazen erkek bazen kadin farkli surprizler kucuk kacamaklar birbirine hala kiymet verip karsisindaki hayat arkadasini hala ilk gunlerdeki gibi onemsedigini gosterecek kacamaklar ayarlamali.evlilige bir heyecan yeni bir soluk getirir bezmisligi alir diye dusunuyorum.
      Tabii bide ben yapabilsem:((

      Sil
  6. Hep uzunnnn yorumlar yazdigimdan bolupte yaziyorum sonra gitmiyor bide ugrasiyorum😁

    Herkeste oylemi bilmem ama bizde gezmeye bayilan esini cocugunu mutlu etsin diye paralanip duran bir babamiz var sagolsun.utu kalmis bulasik varmis suourge ortadaymis dinlemez o hadi der biz dokuluruz pesin sira oyle haberli planlida olmaz hic genellikle yaw bosver simdi aksam yemegini disarda yeriz der hadi hazirlanin bir dolanip geliriz der sen sanirsin ki bir tost yiyip bir cay icip geleceksin ama bu seyahatler asla oyle ayak ustu yada birkac saatlik olmaz.arabaya sokak terligiyle binersin birde bakmissin gozunu 6 saatlik yol sonunda baska sehirde oturan teyzende acarsin annende yada ninende acarsin cok mutlu olursun ama oyle aa hadi biz geldik kalalim bari bu aksam yoktur.gercekten bir cay icer sadece sarilir donersin.isterse 6 degil 16 26 36 saatlik yola git doguya kadar gidersin yol ustunde buldugun otel motel cayci kahveci tesis hepsinin en kaliteli olanini aramaktan bir turlu gonul huzuruyla bir yer begenip oturamazsin ha surda dururuz yok begenmedim burda dururuz derken tepe sersemi olur arabada uykuya dalarsin gozunu acmissin ki aa gelmisiz bir sevinc bir telas millet habersiz gelen bize yani misafire nereye oturtacagini bilemez halde yemek telasindayken caay corba ugrasirken yok yok biz yolda yeriz sizi gormeye gelmistik der kalkariz cayida surasi meshurrrmus orda iceriz deriz ama gunun yada gecenin sonunda hep evimizde iceriz😡😬

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumlarım beni daima mutl uediyor kardeşim.
      Sana uzun uzun yorumlar yazdırdığıma da memnunum :))

      Eşinin bu şekilde sizi bir yerlere götürmesi biraz da maceraperest olduğunu gösteriyor..spontan olsa bile bence güzel bişey çünkü günlük hayattan ve monotonluktan çekip çıkarır hemen insanı bu hareket,değil mi?

      Sil
    2. Efenim bende bu uzuuun yorumlari yazmama sebep olan bu platformda bana katlandiginiz icin sizin nezdinizde butun omuyuculariniza tesekkuru borc biliyorum😁

      Allah c.c hep mutlu etsin diyede dua ediyorum tatlimmm..

      Evettt iyiki o bir maceraperest ruha sahip yoksa ben kendimden bile sıkılan bir kadinim çokkk cekilmez bir hayatimiz olurdu.sagolsun sayesinde renk geliyor

      Sil
  7. Yani çok bizimle vakit gecirmeyi seven bir esim var sagolasica valiz gibi tasir bizi baslarda hep hazirliksiz yakalansamda artik surekli bir el cantasi yada valiz kapinin girisinde portmantoda durur hadi dedimi asla beklemz cunku.ama asla cocuklari olmadan cikmaz o kapidan.oyleki bu listeye evli olan kizim ve torunumda dahil olmasi sart.ancak doktor raporu alirsa mustesna yoksa kesinlikle kavga cikar olmaz onlarda gelecek ben arkamda sevdiklerimi birakmayi sevmiyorum der kafamda duracaklarina gozumun oninde dursunlar der ama asla evlatlari olmadan gitmez biyere..

    Biz kabile seklinde gezmeyi seviyoruz cocuklar torun anneler nineler.
    Bende seviniyorum boyle olmasina zira esim basi kalabalik olduginda bile benim dibimden ayrilmasada en azindan birkac sohbet ederken bana kendimi dinleme firsati kaliyor yoksa biz yapisik ikiz formundayiz surekli.eşimiz.dostumuz çevremizde bu durumu artik iyice ezberlediklerinden dolayi beni 5 dakika yalniz gorseler hani ekürin nerde diye dalga gecerler.

    Demem oki bunaltiyor fazlasida.benim eşle degil çocuklari eşe bırakip yalniz kacmaya çokkkk daha fazla ihtiyacim var..benim kendime donmeye kendimi dknlemeye kendimle basbasa vakit gecirmeye hepsinden ve herseyden çokkk daha fazla ihtiyacim varrrr🤠🤠🤠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız kaçmak pek mümkün değil..hadi gittin diyelim,mutlaka birileri ''bu kadın tek başına ne arıyor burada'' izlenimi var..mutlaka böyle düşünen birileri olur çünkü kafalarda böyle bir yapı var,nerde olursa olsun..

      Kadın dışarıda yalnızsa bir şeyler arar diye düşünenler var ve ben bunu arabamın içinde bile olsam yalnız olduğumu hissediyorum..

      Sil
    2. Evet yaa bide orasi var tabii.
      En sinir oldugum kismi bu islerin...

      Malesef her konuda aştik bir tek bu konularda ayni yerde sayiyoruz kaliplardan kurtulamadik..😔

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Yediğini içtiğini internete atıyor diyen ve bunu söylerken kendisinin sosyal sorumluluk anlamında elzem bir işi başarmış edesıyla böbürlenerek anlatan tipler her yerde var maalesef... Sonuçta sen de yediğini içtiğini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmıyor ve gözlerden uzak yerlerde götürüyorsun... sonuçta etrafta yüzlerce yeme içme mekanları var ve bunların önünden geçerken kokularını da içlerine çekilebiliyor imkanı olmayan insanlar... Keza televizyon ektanlarında dönerden tutun da envai çeşit yiyecek reklamları verilirken bizim aklı evvellerin gıkı çıkmazken bir tanıdığının paylaştığı 2 kilo tavuk azgarasına kamyon yükü laf ederler... Ben böyle tiplere tav oluyorum... İnsan eşiyle çoluğuyla çocuğuyla gittiği farklı bir mekanda yediği farklı bir öğünü, o andaki coşkunun verdiği istekle paylaşabilir... onun bilgisi o andaki ruh hali ve coşkusuyla paylaşım yapma isteğine karşı koyamayabilir... Yediğini içtiğini paylaşmamanın çok doğru olmadığını belki biliyor belki de zamanla hevesi geçecek ve paylaşmayacak... Yediğini içtiğini paylaşanlardan ziyade onları kınayanları daha çok ayıplıyorum ben... Bir halka serzenişime daha burada son vereyim... :) Ben instagram ve facebook hesaplarımda hakkında bölümüne zaman zaman şöyle bir uyarı yazıyorum; " Bu profil yediğini içtiğini paylaşır... "

    Bunun dışında eşlerin bir birine zaman ayırması ve birlikte aktiviteler yapması konusundaki görüşlerinize katılmamak mümkün değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası çok özel olan durumları paylaşmak kötü olmayabilir ama bunu sürekli olarak yapmak veya sadece bunu yapmak hoş değil..
      Kısmen de olsa insanın nefsine ağır gelen şeyler olabiliyor..niyete bağlı şahsen niyetin yansıdığını hissediyorum.

      Evet kimileri öyle güzel yansıtıyor ki insan ne kıskanır ne özenir,hatta mutlu olur ama bu durum o yayını paylaşan kişiye de bağlı biraz neyi nasıl paylaştığı da önemli..

      Bak biz yapıyoruz sen yapamazsın,bak bizde var ama sizde yok havasında paylaşımlar hiç olmamalı bence bu yüzsüzlüktür karaktersizlik ifade eder.

      Televizyonda herşey var elbette herkes de görüyor ama bakış açısı da önemli sunum şekli de..
      Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim farklı bir bakış açısı oldu.

      Sil
  10. En güzel sohbetleriniz ve en mutlu günleriniz böyle olsun güzelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin böyle olsun ablacım..çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ne güzel yapmışsınız, sefanız olsun..
    Afiyet, şifa olsun :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.