5 Ekim 2017 Perşembe

Blog Yazmalı Mıyım - Blog Yazmanın Olumlu Ve Olumsuz Yanları


Blog yazmak için herkesin birer veya daha fazla açıklaması ve sebebi olabilir ancak blog yazmanın da temel ve genel olan zamanla daha iyi anlaşılan güzellikleri veya olumsuzlukları vardır..
Detaylıca ve not ettiklerimden yola çıkarak bunları sıralayacak olursam..

BLOG YAZARAK;


YENİ ŞEYLER ÖĞRENECEKSİNİZ

OLUMLU YANI
İlgi alanınızla ilgili milyonlarca yeni şey öğrenme fırsatınız olacak.İlgi alanınız hakkında yazan veya sizinle aynı hobisi veya ilgi alanları olanlarla buluşarak bilgilerinizi pekiştirip yeni şeyler öğreneceksiniz.

OLUMSUZ YANI
Sizin gibi düşünenlerle rekabet içine girme durumu mevcut olduğundan başkalarıyla yarışmak zorunda kalabilir hatta değerlerinizden ödün vermek zorunda bile kalabilirsiniz.

BİR KONUYA ODAKLANMANIZI SAĞLAYACAK-ARAŞTIRARAK KENDİNİZİ GELİŞTİRECEKSİNİZ


OLUMLU YANI
Hedefinizi belirlediyseniz blog açarak ilgi alanınız ile ilgili daha yoğun bir ilgi gösterdiğinizi fark edeceksiniz.
Örneğin blogunuz bir kitap bloguysa evin içinde veya dışında işte veya okulda kitap ile ilgili olan daha önce fark etmediğiniz bir çok şeyi fark edeceksiniz.Ben tasarım ile oldukça ilgili olduğum için caddelerde veya marketteyken bile ürünlerin logolarını inceliyorum,bu tasarımlar ile ilgili bazen yorum yapıyor bazen ilham alıyorum.

OLUMSUZ YANI
Tamamen bir noktaya yoğunlaşmak bazen diğer ilgi alanlarınızın gevşemesine solmasına hatta yok olmasına sebep olabilir..

DAHA İYİ YAZDIĞINIZI GÖRECEKSİNİZ


OLUMLU YANI
Blog açmadan evvel sıradan bir foruma yorum yazmak bile benim için güç bela bir durumken blog açtıktan sonra değil kısa bir yorum yazmak,bazen okuduğum bir yorumdan bir yayın hazırlama noktasına ulaştığımı söyleyebilirim.

Yazma kabiliyetimiz bu anlamda oldukça gelişiyor,kafamızdaki ''kim ne der'' önyargısı yazdıkça kalkmaya başlıyor.

OLUMSUZ YANI
Kim ne der duvarını yıkamazsanız tamamen başkaları için yazdığınızı fark edeceksiniz.


SİZE AİT SİZİN OLUŞTURDUĞUNUZ ÇEVRENİZ-KİTLENİZ OLUŞUYOR


OLUMLU YANI
Ayni ilgi alanları içerisinde olan ve bu ilgi alanları ile alakalı yayınlar yapan bloglar ile tanıştıkça kendinize hem bir yer açmış oluyor hem de daha geniş bir kitleye hitap ettiğinizi görüyorsunuz zamanla.Bunun beraberinde gelen sorumluluğu da göz ardı etmemek gerek,bir konuda yavaş yavaş uzmanlaşmak muhataplarınızdan çok sizin daha özenli daha dikkatli daha düzgün olmanız gerektiğini gösteriyor.

OLUMSUZ YANI
Bir topluluğun parçası olmak demek o topluluğun genel kurallarına syagı göstermek demektir.Bir çok kavram ve sınırlara rıayet etmek zorunda olduğunuzu göreceksiniz.

ÖZGÜVENİNİZ ARTACAK


OLUMLU YANI
Sizin içinizde olan ancak henüz fark etmediğiniz bir çok şey meydana çıkacaktır.Blog yazdıkça ve yazılarınıza artan ilgiyi gördükçe daha fazla yazma isteği canlanacaktır.Özgüveninize çok iyi gelecek bir durumdur bu sadece küçük bir ince noktası var dikkat etmeniz gereken,zamanla kendiniz için değil başkaları için yazmak.

OLUMSUZ YANI
Alışılan ilgi görülmeyince özgüveninizin yerlerde sürülme ihtimali mevcut,moralinizi yüksek tutmak için mutlaka yayınlarınızı daha esnek daha çok kişiye hitap eden türden olmaları yönünde çaba harcayacaksınız.Evet blogunuzda yayınladığınız bir yayın sizi hem havalara uçurabilir hem yerlerde süründürebilir.

İNSANLARA YARDIM ETME İMKANINI BULACAKSINIZ


OLUMLU YANI
Öyle mutluluk vericidir ki hiç görmediğin hiç tanımadığın bir insana bir konuda yardımcı olmak.Bilgini bir insana yardım etmek için kullanmak ve hatta elinden geleni yapmak karşılıksız ve saf mutluluk kaynağıdır.

OLUMSUZ YANI
Yardım edebilen biri olduğunuz bilindikten sonra bazen çok küçük bir yardımı bile yapamayacak kadar kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.
Bunun yanısıra yardım ettiğiniz insanlardan hiç bir karşılık beklentisi içine girmemeniz gerek bunu gerçekten yapmanız gerek çünkü yardım ettiğiniz kişinin günün birinde vefasızlığı sizi çökertebilen türden olabilir.


KENDİNİZİ İFADE EDEBİLECEK DAHA EVVELA SÖYLEMEYE CESARET EDEMEDİKLERİNİZİ SÖYLEMENİZE YARDIMCI OLACAKTIR



OLUMLU YANI
Blog yazmaya başladığımdan beri blogumdan haberdar olan yakın çevremdeki bir çok insanın beni blog sayesinde daha iyi tanıdıklarını,anladıklarını hatta gerçek hayatta günlük yaşamda bir türlü elde edemediğim saygıyı görmemde yardımcı oldu.

Çok inanılmaz bir durumdur aslında ama yaşandı ve beni çok mutlu etti.
Blog yazdığınızı yakın çevrenize söylediğinizde sizin göremedikleri yönlerinizi gösterme ve kendinizi bu yönde ifade etme imkanınız olacaktır.

OLUMSUZ YANI
Kendinizi açık bir alanda ifade etmek özellikle kişisel blog yazarları için geçerli olan kalbinizi soymaktır.
Bu durum istediğiniz kişilere kendinizi göstermek ifade edebilmek demekken istemediğiniz kişilerin de sizi görmesine fırsat vermektir ve inanın istemediğiniz birinin blogunuzu okuduğunu bilmek bu blogu kapatmanıza bile neden olabilir.

Dünya üzerinde herşeyin hem olumlu hem olumsuz yanı olduğu gibi ve herşeyin bir bedeli olduğu için blog yazmanın da bir bedeli mevcut inşallah bun uda ayrı bir yayın olarak kaleme alacağım.

KENDİNİZ OLUN!

Yeni bir blog açacak olanlara ve blog yazanlara dileğim budur,kendiniz olun!..bu güzel parça da hediyem olsun :)

Samimiyetimle yazdım sevgimle yayınladım..

Okuduğunuz için teşekkür ederim.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

18 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş. Ben henüz olumlu taraflarını yaşıyorum. Olumsuzlukları pek farkedemedim.En güzel olumlu yanlarından biri de sizin gibi güzel insanları tanıma fırsatı buluyoruz.Eklediğiniz parça için teşekkürler. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle.
      Bu alemde ben de hala hayatımda olan ve hep olmasını istediğim insanlar tanıdım.
      Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Gerçekte her maddeye katılıyorum, çok güzel tespitler yapmışsın :)) Sıcacık dostluklar var burada ♥ En güzel yanı da bu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir alemdir burası dilerim hep böyle kalır.💕

      Sil
  3. Yazıyı çok haklısın diyerek okudum müziği de keyifle dinledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji gönderdim aslında✌
      Teşekkür ederim arkadaşım❤

      Sil
  4. Evet dikkat edilecek çok konu var gerçekten, bazen bilmeden ve istemeden hatalar yapabiliriz, yanlış anlaşılabiliriz. Doğru bir amaç için, doğru verilerle kullanıldığında ve kalben yapıldığında blog yazıları sayesinde ortaya çok güzel şeyler çıkıyor, kendimize ve çevremize çok şey katabiliyoruz, tıpkı sizin ve birçoğumuzun yapmaya çalıştığı gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbete hata olacak tüm bu yazdıklarımı ben naçizane 5 yıllık bir blogum sayesinde öğrendim faydalı olduysa ne mutlu bana💕

      Sil
  5. Çok iyi yazıydı..Blog yazmaya yeni başlayan ve uzun süre bu işi sürdürmek isteyenler fikir alacaktır. Ne ile karşılaşacaklarını dile getirmişsiniz. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de okuyan gözlerinize ve yüreğinize sağlık.
      Teşekkür ederim.💕

      Sil
  6. Güzel bir derleme olmuş, artısıyla eksisiyle
    Her ne olursa olsun blog yazmak şahane ama :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmayı ben de çok seviyorum Burdaki havayı solumak güzel💕

      Sil
  7. Samimi ve ürkek :-)
    Güzelliklerini yaşayıp olumsuz yanlarını kendi gelişimimiz için fırsata çevirmek belki de lazım olan

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli o ki zaten hem harcanan zaman da boşa gitmiş olmaz böylece.

      Sil
  8. umarım olumsuz taraflarıyla karşılaşmayız...şimdilik her şey çok güzel ve samimi tıpkı yazınız gibi:) teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah..
      İnsan olumlu ve üretken olduğu sürece herşey daha iyi oluyor.Çok teşekkür ederim okuduğunuz için.

      Sil
  9. deep in bloğundan duydum sizi hemen geldim :) takipteyim çok hoş bir blog tasarımınız var kendiniz mi yaptınız ? Bu arada bana da beklerim sevgiler https://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Sevilay hanım ne hoş pek tatlı iltifatlar yapmışsınız çok teşekkür ederim blogumda bir çok şeyi kendim yaptım özellikle görsellere bayağı bi vakit ayırdım sizin de beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim tekrar❤

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.