30 Kasım 2018 Cuma

Öğretmenlere Hediyelerimiz-Klassenfest


Yılbaşı ve Noel Bayramı yaklaştıkça Hrıstiyan aleminde ve şehirlerinde bir hareketlilik bir telaş baş gösterir.
Okullarda da aynı telaş ve heyecan mevcut.Mağazalar cıvıl cıvıl sokaklar cıvıl cıvıl,alışveriş telaşı bir yandan diğer yandan bu bayramlara özel olarak tasarlanan kazaklar,çatal bıçak takımları,mumluklar ve mumlar ve daha nicesini görmek mümkün.Şaşırtıcı derecede çok çok fazla ürün mevcut..Okullardaki telaş bizi de etkiledi haliyle,öğretmenlerden gelen mektuplar henüz bu bayramlara iki ay kala eve teşrif etmeye başlıyorlar..
Aman ha unutmayın der gibi bazen..
Geri dönüş isteyen mektuplar cevaplanması mecburi olan mektuplar ve tabii ki alınması yine mecburi olan hediyeleri de beraberinde getiriyor..


Henüz tatile girmemiş olsak bile yavaş yavaş o yöne doğru ilerliyor takvimler biz de sınıfın düzenlediği kutlamaya katıldık yine mecburi olarak..ev yapımı kekler poğaçalar götürüldü,çocukların oyalanması için makas yapıştırıcı boş kağıt ruloları alındı bir de tabii ki çocuklara hediye edilmek üzere hediyeler verildi..



Her yıl düzenlenen bu ''toplantı''nın bana göre güzel yanı bir çok ülkenin kendine özgü lezzetlerin tadına bakmaktır,geçen yıl örneğin Japon bir çift çok güzel bir tarif ile gelmişti,o zamanlar henüz yabancılık duygusunu üzerimden atamamıştım ve haliyle tarifi istemeye cesaret edememiştim :))




Keyifli ve güzel oluyor bu toplantılar,çocuklar anneler babalar ve öğretmenlerle hoş vakit geçiriliyor,daha samimi bir ortam var tabii ki ama bu hediyeleşme olayı cidden canımı sıkıyor düşündükçe.
Öğretmenlerin hediye talebi olmadı açıkçası ama bir inceliktir onlara da bir hediye vermek nihayetinde çocuklarımız üzerinde emekleri var değil mi?
İki kızımın da öğretmenlerine bir şeyler hazırlayıp verdim ben de..bir teşekkür ifadesi olarak verdiğimi belirterek hatta nerdeyse üstüne basa basa dile getirmeye çalışarak uzattım hediye paketlerini.
Mutlu oldular mı?..elbette mutlu oldular ben de mutlu oldum açıkçası ama insan istese de istemese de bu hediyeleşmekten rahatsızlık duyuyor çünkü neden başka bir zaman değil de Hrıstiyanların bayramlarına yakın veriliyor bu hediyeler,bu tür sorular insanın vicdanını rahatsız ediyor huzursuzluğa sebep oluyor..
Ucunda mutlu etmek var diyerek avuttum kendimi belk ide kandırdım kendimi bilemiyorum,haklarını yiyecek değilim her iki kızımın öğretmenleri işlerini iyi yapan insanlardır,çocuklarımı hiç biri incitmedi,kötü hissettirmedi,bir çok kez kendilerine minnet duyduğumu ifade etmeye çalıştım bizim için zordur buralarda yol almak çünkü,çünkü insan ne kadar uyum sağlarsa sağlasın sonuçta salmaya çalıştığı kökler yabancı toprakların içine gömülmektedir,acı verici oluyor bazen kabullenmesi zordur ama yaşanıyor işte bir şekilde..
Hediyelerimize dönecek olursam her öğretmen için birer kart tasarladım,bastırarak güzel bir çerçeveye koydum ve verdim.
Teşekkürlerim ile birlikte gözlerindeki ışıkla ben de mutlu oldum en az onlar kadar,itiraf ediyorum.

Küçük kızımın anaokul sınıfında iki öğretmen var birisi erkek diğeri kadın,hediyelerini çok sevdiler,isimlerini taşıyan kartlar tasarlamak istedim,anaokulu öğretmenlerinin daha çocuksu bir ruha sahip olduklarına inanıyorum ikisi de çok yardımsever ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla kızıma anaokulunu Almanca bilmemesine rağmen sevdirmiş oldular.


Büyük kızımın sınıf öğretmeni içinse Mevlana'nın bir sözünü tasarlayıp vermek istedim..kendisi bunu daha çok sevecek,biliyorum :)



Sevgiler..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Selamlar Ablacım, uzun zamandır yoktum buralarda. Yazılarını okumayı özlemişim :)
    Hediyeler harika! Güzel niyetlerinin karşılığını alabilmen duası ile, çokça sevgiler. Ayşenur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sefalar getirdin Ayşenurum ben sana ne kadar yaz diyorsam sen o kadar uzaklaşıyorsun canım bu kadar açma arayı,Allah razı olsun ama bak tekrar soylemeden edemiyorum mutlaka buralara daha sık uğra ve lütfen yaz!
      Seni okumayı seviyorum.
      Sevgiler canım.

      Sil
  2. Ben de öğretmenim ve şunu söyleyeyim ki el emeğiyle yapılan
    bu hediyeler her zaman çok makbule geçiyor ya da en azından benim için böyle.
    yoksa tabak çanak vb. her türlü şeyi alacak durumda insanlar. oturupta
    özel zamanlarda acaba bana ne getirirler diye bekleyen öğretmen çok azdır. kızım bu yıl liseye başladı. öğretmenler gününü bizzat ben tasarladım sınıf
    öğretmenimize sınıfça süprizler yaptık. hediyenin gelmesinden
    çok veliler tarafından önemsendiğini görmek bir öğretmen için en büyük
    şeydir. kızımla ilgilenen herkese öğretmen olsun olmasın ( servis şoförü, yaz kuran hocası, kurs hocaları dahil bir çoğuna mutlaka yılda bir defa
    hediye vermeye dikkat ederim. Peygamberimizin hediyeleşmenin
    sünnet olmasını baz alarak yaptığım bir şeydir çünkü
    temelde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Pelin hanım size katılmamak ne mümkün,bizim için hediyeleşme ço kdaha kıymetli olmalıydı ama olacaktır inşallah.
      Değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum siz öğretmenler iyi ki varsınız,anneler sizi seviyor :)

      Sil
  3. Çok ince bir düşünceyle yaratılmış kartlar...
    Ellerine ve yüreğine sağlık ♥

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.