7 Ekim 2018 Pazar

Yoklama Nasıl Geçti?


Sahip oldukların için çırpın önce ardından karşına geçip bir güzel hesabını da sor bunların..
Canını dişine takıp tüm bu yaptıkların nedir ve neden yaptın,iyi mi yaptın kötü mü yaptın der gibi bir sorgulamaya tabii tut kendini.
İtiraf et ve fark et sonra en çok sahip olduğun şeylerin sana acı verdiğini.
Sahip olduklarını bırakıp gitme olasılığını fark et,acıt bir kez daha kendini..Yok olmaktan çok sahip olduklarını yitirmekle korkut kendini.
Hastalanmak biraz da böyle bir şey.
Canıyla başbaşa kalınca hücrelerinden,kan tahlil sonuçlarından,bedenindeki demir miktarından veya dengenin düzeninden bakınca sahip olduğu ne varsa,sevgi dolu zeminlerde yetiştirilmiş olsalar bile acıtıyor insanı.
Uçsuz bucaksız bir çölde olmayı diledim,kimsesiz ve bir ot olarak yaratılmış olmayı diledim.Sevmemeyi,bilinmemeyi,çabalamamayı diledim..gelişimden kimsenin haberi olmayacağı bir şekilde bir şekilde toz duman olmayı diledim.
Ama öyle olmuyor tabii ki..
Bu işin kolay tarafı,lüks bu.
Cümlelerimde korku kokusu var,biliyorum.Korktum da.Bilmediği daha evvel görmediği devasa boş bir alanda ve havada asılı kalınca nasıl korku duyuyorsa insan öyle korktum ben de.
Ses vardı görüntü yoktu,ısı vardı doku yoktu,duygu vardı sonuç yoktu.
Böyle bir aleme geçtim sanki.
Tanımı yok sözlüğümde.
Herşeye yakın olduğumu gördüm,bir çok şeye de ne kadar uzak kaldığımı.
Avucumdakilerinin miktarını bilmediğimi gördüm,göremediğimi bilemediğimi gördüm.
Dünya içinde dünyaların varlığını gördüm bolca da korktum..genel olarak korktum,ne de korkak mışım diye diye korktum.
Şimdi iyi miyim?..
Şimdi iyiyim..ancak o bildiğin kişi benim de tanıdığım Sevgi değilim.
Nimet olarak benimsemeye çalışıyorum son bir haftada yaşananları,ansiklopedi gibi önüme kondu bir çok şey,tek tek sayfalarını açmam havalandırmam gerek tamamını.
Dünya üzerindeyken insan her an en basit şey için bile geç olabilir,geç kalabilir.
Allah katında Allah nazarında neler yaptığımı da düşünmeye çalıştım,anlamak zor olsa da..amel defterimiz elimizde değil ki şöyle bir gözden geçirip düzeltilmeyen yerlerini düzeltelim,tövbesi yapılmamış günahların tövbesini edelim..sevabın miktarını görelim belki de onu görünce biraz daha ümitlenelim..ne kalpler kırdık ne acılara sebep olduk ne zulümlere zemin hazırladık kimbilir.
Çok çok ama çok gerçekçi ve acımasız olmalıyız kendimize karşı bazen.Gerçekten seviyorsak kendimizi en büyük doğruları en acı verici geçrekleri kendimize söylemeliyiz önce.
Ölümü de unutmamalıyız böyle.
Unutmayacaksın ölümü!..
Onu unutmayacaksın demeliyiz kendimize..ışıltılı ve efsunlu sözler,felsefenin cazibeli kavramları ve tanımları,kozmik veya ideolojik düşünceler işe yaramıyor sağlığın tehlikeye düşünce.
Patavatsızca herşeye gücümüz kâfiymiş gibi yaşamaktan da vazgeçmek gerek.
Tüm yazdıklarım tüm sözlerim hep kendime,önce kendime..
Lütfen kimsecikler alınmasın üstüne.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. İyi olmana çok sevindim.Rabbim hiçbirimizi korkutmasın.Üzerimize alınalım Sevgiciğim.Bu sözleri üzerimize almaktan zarar değil fayda görülür.

    YanıtlaSil
  2. Sağlık söz konusu olunca çok haklısınız.
    İyilikler dilerim.
    Nasıl iyi oluyorsanız sizin için öylesi en iyisidir mutlaka.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlığını kaybeden ömrün yarısını kaybeder derler,Rabbim korusun hastalara şifa versin inşaAllah,teşekkür ederim Yasemin hanım.

      Sil
  3. Anladığım kadarıyla şu an daha iyisiniz, umnarım sağlığınız tam olarak eski haline döner. Bilirim o duyguyu, yürüyememe duygusunu yaşadığımda anlamıştım hareket edebilmenin güzelliğini ve giderken arkamdan bırakacaklarımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamdolsun şu anda daha iyiyim muhakkak yoksa buraya değil yazı yazmak oturacak halde bile değildim.Günlük yaptığımız sıradan sandığımız bir çok eylemde sıkıntı yaşayınca fark ediyoruz anlaşılan nasıl güzel nimetler içinde olduğumuzu,dilerim ki Rabbim kolaylaştırsın her halimizi.Teşekkür ederim..

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.