4 Ekim 2018 Perşembe

Serumlu Düşünceler


Şöyle bir manzara karşısında hayatı sorgulayabilir misin,yanındaki yatakta yaşına rağmen oldukça ve hâlâ güzel görünen Italyan bir kadına bakıp hayatı sorgulayabilir misin veya bahçesine çıkıp hastanenin her yaşta her tipte her renkte insanların ortak durumunu görünce hayatı sorgulayabilir misin?
Adaleti veya dengeyi sorgulamak mümkün mü veya adaletin ta kendisi budur diyebilir misin?
Hastanedeyim son iki gündür bambaşka bir ben ile yaşıyorum sanki,zayıf ben hasta ben rahatsız vücudunu ve sağlık durumunu asla kontrol edemeyen bir ben ile yaşıyorum.
Kaybetmeden önce değeri ve kıymeti bilinmesi gereken bir nimet de sağlıktır diye buyurmuş Peygamberimiz,Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun ne de güzel söylemiş,işte şimdi burada ikinci günümde bambaşka bir ben tamamen kendime yoğunlaşmak lazım gelirken arkada bırakmak zoru da olduklarım için de endişe duymaktayım belki bu yüzden gizli bir endişe duymaktayım,ama olan şeyler insan hasta olabilir hatta ölebilir de geriye hep birileri hep bir şeyler kalabilir.
Konforlu bölgemizden ayrılmadıkça herşeyi kontrol edebilir sanıyoruz yarın hiç bir şey olmayacakmış gibi planlar kuruyoruz,bizim planlar ayrı kaderin planları ayrı derken elimizden bir balon gibi kayıp gidebiliyor kontrol altında olduğunu düşündüğümüz ne varsa,hayatı kontrol altına almak bazen gerçekten imkansız veya kontrol altına aldığımızı düşünmek belki de büyük bir yanılgı.
Sahip olmaya çalıştıklarımız en büyük kederimiz olabiliyor bazen,bu günlerde tam da böyle düşünüyorum,çırpınarak emek vererek bir şeyler yapmaya çalışmış ve bir şeyler elde ettiğimi  hatta başardığımı düşünüyordum sonra bir baktım ki bana en çok o güzel şeyler acı veriyor,onlardan uzak kalmak,mecburen uzakta kalmak bana acı veriyor,yasaklı bir bölge gibi uzaktan seyretmek bile mümkün değil,fotoğraflar bile acı veriyor telefon etmek bile acı veriyor,seslerini duymak bile dayanılmaz bütün bağların kopmasını istiyor insan bir süreliğine veya bir an evvel kendine gelmek o eski benliğine kavuşmak istiyor,olmuyor.
Kıymetini bilmedim mi bu sağlık denen nimettin istismar mi ettim yoksa kötüye mi kullandım ya da bilmiyorum,isterim ki hep iyi ve sağlıklı olmak yorulmak ama sevdiklerim için bir şeyler yapabilmek,burada olduğum sürece sorgulamadan edemiyorum.
Günler çok uzun insan kendini iyi hissetmeyince günler,geceler nasıl da uzun geliyor.
Günümün yirmidört saatini dolduran bir çok şey burada yok,sakinlik var ama sessizlik var,bol miktarda yabancı insanlar çoğu da rahatsızlığı olan insanlar kimse kimseyi garipsemiyor tam aksine karşındakinin yerine koyabiliyor kendini,empati kurabiliyor çünkü beden aynı beden can acısı aynı sağlığı yitirme korkusu veya elde tutma çabası aynı.
Burada,bu hastane yatağında rekabet yok,yarış yok ihtiras hiç yok.Dünya dişarida bir oyun sanki bir oyalanma ve biz şimdilik bunun dışında gibi duruyoruz.
Düşünceler karışık ruh halim karışık belki de gömülü duran bu yanım aniden ortaya çıktığı için şaşırtıyor beni,ortada asılı her garantisi olmayan bir halde yazmak istedim,iyi olursam şimdiki beni daha net görebilirim belki.
Özel durumlarda iken özel halini okuması da bir nimet değil midir insan için.?
Ve insan,nedir ki?




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

34 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Hastaneler ibret yerleri aslında. Bazı şeylerin daha çok farkına varıyor oralarda. Belki de sorguluyor kendini insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastane ve mezarlıklar,uzak kalmaya çalıştığımız ama bize herşeyden daha yakın olan yerler.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Öncelikle çok geçmiş olsun,hayırlı şifalar olsun inşallah

    Her şey insan için ve insan her şeyin farkında..yine de insan tüm bu farkındalığa rağmen konduramıyor bazı şeyleri kendisine,sevdiklerine..işte böyle anlarda da tüm o konduramadıkları bir anda doluşuyor zihnine,gürültülü sesler eşliğinde..Böyle böyle yoğrulup pişeceğiz hayat serüvenimizde

    tekrar geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan duygu yumağı işte,kimse çözemez bence,Rabbim her halin hayırlısını nasip etsin inşallah.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hayatın içinde yarına yer yok. Şu anını yaşayamayan insanların keşkesi daha fazla olur. Planlar yaparak veya erteleyerek yaşamaya çalışmak hiç ölmeyecekmiş ya da sağlığını kaybetmeyecekmiş yanılgısına düşürür. Geçmiş olsun, duygularınız okuyanları kendine getirecektir.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş osun. Daha iyi misiniz?
    Serum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut da iyileştirir derler,deneyimliyorum.
      Bolca serum bolca umut.
      Teşekkür ederim,eksik olmayın.

      Sil
    2. İyi haberlerinizi bekliyoruz :)

      Sil
  5. Geçmiş gitmiş olsun Sevgi'm.Nasılsın şimdi? Senden güzel haberler almayı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen toparlanmam zaman alacak gibi görünüyor can,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

      Sil
  6. Geçti geçti .

    Vardır her işte bir hayır, Allah dermansız dert vermesin. Bütün güzel düşüncelerim seninle, pıt diye iyileş .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah Handancım bir an evvel kendime gelmeyi ben de çok istiyorum.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun canım benim Rabbim şifalar versin inşallah ❤ rabbim herşeyin en hayırlısını versin inşallah sevgiler ❤ en güzeline emanet ol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım güzel yüreklim,inşaAllah.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun... Mevlam şifalar versin inşallah...

    YanıtlaSil
  9. insan hayatında bir kez olsun mutlaka uğramıştır hastaneye,o da bir ihtiyaç..çok geçmiş olsun..✔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak,hastaneler doktorlar olmasa halimiz belki daha da kötü olurdu,Allah razı olsun teşekkür ederim.

      Sil
  10. ah be Sevgicim, geçmiş olsun. Dediğin kansızlık ve halsizlikten mi kaynaklandı, dilerim çabuk toparlanırsın.
    Dualarım seninle arkadaşım. Yüreğini ferah tut, sağlığını koru, uzaklarda özlemle yaşamaya çalışmak büyük bedel. Allah yardımcımız olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o ikisinden şüphe duyuyordum ama ondan kaynaklı değilmiş gibi görünüyor,bakalım dilerim en kısa sürede toparlanırım Ezgicim,teşekkür ederim arkadaşım Allah razı olsun.

      Sil
  11. Hastaneler çok başka bir ortam.. Orada herkes bir, herkes aynı.. Yani dil din ırk düşünce ayrımı yok.. Belki normal yaşamda asla bir araya gelip muhabbet etmeyeceğin bir insanla orada can-ciğer arkadaş olabiliyorsun. Çünkü tüm hisler duygular aynı, ortak.. Nasıl bir büyüdür bu, senelerdir yaşıyorum ve hiç çözemiyorum bu bağlılığı.
    Sana ne oldu hala öğrenemedim.. Ama umarım kötü bir durumda değilsindir..Lütfen bu yorumu mesajlarımdan önce okursan bir ses ver..Biliyorsun merak ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagramı sildiğim için sana oradan yazamıyorum Zeynebim..İlgin sevgin ve muhabbetin için ne desem yetersiz kalır,bilmukabele canım Alllah razı olsun yine de habersiz koymam endişe duyma olur mu?.

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun Acil şifalar Sevgiciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem ablacığım sağ olasın.

      Sil
  13. Ne zamandır sinyallerini veriyordu değil mi?
    Hz. Allah şifa versin en kısa zamanda.
    Anne olarak çok fazla yorulduğunu tahmin ediyorum.

    İnşaallah bu hastalıklardan da defter-i amâlimize iyi notlar düşülür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah..Rabbim çaresiz dert hastalık vermesin,insanlar nasıl hastalıklarla savaşıyor bilirsin az çok.

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun. Daha önce sağlık sektöründe çalışmış birisi olarak sıkça tanık olduğum ve çok iyi anladığım bir psikoloji. Düşünerek yaşamak gerekiyor hayatı...

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığınıza tam olarak kavuşursunuz. İnsan kaybetmeden bilmiyor kıymetini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşalah Rabbim hasta olan herkese (maddi-manevi)şifa nasip etsin.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.