2 Haziran 2018 Cumartesi

Hobi

Yumuşak kot kumaş üzerine altın desenli boyama,pirograf kullanarak ahşap ayna yapımı,hasse türü kumaş üzerine kesme işi motif işleme,ayaklı dikiş makinesinde yine kesme işi yapımı,tabak tepsi boyama,eşya yenileme yani yine boyama,dikiş,bir kaç nakış türü,abiye kıyafet üzerine varaklı boya ile süsleme işi,saten kumaş üzerine boncuk işi,telkari ya da tel kırma yöntemi ile bir takım çalışmalar,mushaf kılıfları,levhalı tablo yapımı.Motif ve dantel örmek.
Tüm bunları internetin olmadığı bir dönemde yaptım.
Şu anda internet üzerinde şahane yöntemler çalışmalar mevcut ancak ben izledikce var olan bir damla azmi de kaybediyorum,yapılanları görünce aldığım karardan cayıyorum.Hersey zaten yapılmış gibi bir his bu.
Bir yerden sonra da sanki gördüklerim başka bir gezegenden gelmiş gibi görünüyor gözüme değil benzerini onun yanında geçemeyecek bir türünü dahi yapamayacağımı düşünür oldum.
Bunlar da internet döneminde yaptıklarım.
Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Oooo,neler yapmışsın Sevgi. Bir zaman sonra insan hepsinden vazgeçebiliyor ama bir bakmışsın yeniden başlamışsın ya da farklı br alan ilgini çekmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden bu el işlerini yapıyor ve mutluluğu çok farklı olduğu için daha bir mutlu oluyorsun şimdilerde elbette hayatım da ilgi alanlarım da değişti örneğin dijital ortamda da kendimi byagi bir gelsitirdim hiç niyetimde yokken bu alana da çok ilgi duyduğumu gördüm aa işte bir makineye bağlı olarak üretmek çok başka el emeği ile üretmek çok başka.
      Modern hayata ayak uyduramama direnci de diyebilirim ben buna🙈
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bence siz başkalarını ve yaptıklarını umursamayın. Bu kadar hobiyi yapmak çok eğlenceli geçmiştir sizin için.:) şahsen ben okurken keşke bende şunu yapsam dediğim birsürü hobiniz var. Ve eğer imkanınız varsa hala bu işlere hakimseniz , devam edin ve bırakmayın. Varsın daha üstününü yapmayın. Bence önemli olan yaptığınız işi severek yapmanız.:)) “ çok severim böyle hobileri sevenlerinde vaçgeçmesini istemem.:)”🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmamak için hep elimde bir iş olmasına özen gösteriyorum örgü örnek de bunlardan biri ve fikirler herşeye rağmen aklımda uçuşuyor ben de kimse hobilerini ihmal etsin hele bıraksın hiç istemiyorum canım çok teşekkür ederim aynı fikirdeyiz seninle.

      Sil
  3. Çanta ne güzel olmuş sevgi, iyi günlerde kullanın.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir çanta ben yapmadım ama Özlem abla yazım için kullandığım bir görsel sadece teşekkür ederim.

      Sil
  4. Çok yerinde bir tespit. Aslında görsele ulaşma anlamında internetin olması değerli ama psikolojik etkisi gerçekten dikkate alınması gereken bir durum. Elden dökülen, hele ki sevgiyle yapılanın kıymeti müthiştir. Dilerim pek çok ürün ortaya çıkmaya devam eder :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istemsiz bir şekilde bir rekabet içinde buluyor kendini insan sanki yani bir zorlama mahcur ya da bir baskı hem o yarışa katılmak istiyorsun hem de özgün yanlarını korumak için pek fazla kapılmaman gerektiğini unutuyorsun.
      Dileğinizi ben de diliyorum insalah yine bir şeyler üretilir çok mutlu olurum teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.