23 Kasım 2017 Perşembe

Kış Mevsimini Değerlendir:Okunmamış Kitaplar

Kış Mevsimini Değerlendir:Okunmamış Kitaplar


Kitapları nerdeyse hepimiz seviyoruz,çoğunu okumaya vakit bulamasak bile kitap almaktan kendimizi alıkoyamadığımız da bir gerçek.Bu kış okunamayan veya yarım kalan veya okumayacağımızı bildiğimiz kitapları elden geçirmenin bize oldukça katkısı olacaktır.

OKUNAMAYAN KİTAPLAR

Hevesle alınmış veya hediye edilmiş kitaplarımız vardır,okumaya başlayıp da bir türlü bize hitap edemeyen yazarı veya yazma tarzı bize agır/hafif gelen kitaplarımızı ayırarak en yakın kütüphaneye hediye etmek için ideal zaman.Bu tür kitapları okuyacak veya isteyecek birine hediye etmek de güzel veya blogu olan bu kitapları çekilişe dahil edip armağan edebilirler.
NEREYE BAĞIŞAYABİLİRİM? diyorsanız:



YARIM KALAN KİTABI NE YAPMALI
Aslında güzel bir kitap veya aslında elime alsam okuyacağım dediğimiz kitaplarımız da var.Hakkında bir çok yorum okuduğumuz veya çok satılan çok popüler olan ve kitaplığımızda yer alan kitapları okumak için uzun geceler çok uygun.
Yarım kalan kitap okunmayacaksa veya okunmuyorsa o kitabın bizim için yazılmadığını düşünerek kime uygun olur diye yeni sahip arayışına girmemiz en güzeli olur.Yukarıda verilen listeden istifade edilebilir.


FAVORİ KİTAPLAR
Gözbebeğimiz olan veya asla başkasının elini sürmesini istemediğimiz veya bizim için çok özel olan kitapalrımız da var.Bu çok sevdiğimiz kitaplarımıza kendi ellerimizle bir kılıf dikebilir veya örebiliriz veya güzel bir kağıt ile kaplayabiliriz.Kaplama işine pek sıcak bakmasam da en son çare olarak bunu düşünmenizi tavsiye edebilirim naçizane çünkü kitap içi ile de dışı ile de özeldir.Orjinalliğini korumak gerek.Son olarak da favori kitaplarımız her zaman tekrar okunabilir lezzete sahip olduklarından bir kez daha okumak için sıcak bir çay eşliğinde kucağımıza almayı unutmamalıyız.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

16 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı dizisi ve çok güzel öneriler olmuş.
    Konu kitaplar olunca her zaman ilgimi çekiyor. Ben de uzun akşamları kitaplarla değerlendirmeye çalışıyorum. Çok iyi oluyor.
    Kaleminize sağlık. Diğer yazılarınızı da bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın da kitap okumak çok güzel kitap her mevsim güzel🌹
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kitaplarla ilgili güzel öneriler olmuş. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim🌷

      Sil
    2. Benim de postumda kitap bağışı vardı:))) Kitap ağacı org tan en az 5-6 okula bağış yaptım. Şimdi memleketimdeki ufak bir belediye kütüphane kurmuş oraya gönderiyorum. Cezaevlerine ne yazık ki kitap almıyorlar sorun var bu konu da.
      Sevgiler,

      Sil
    3. Bakicam Özlem abla postuna bugün blogları gelemedim daha onu da ekleyebiliriz burdakilere.
      Cezaevinde sorun olduğunu bilmiyordum😔
      Benden de sevgiler.

      Sil
  3. Huzurevleri de kitap bağışı için iyi bir adres bence. Bir süredir bu konuda destek sağlamaya çalıştığım bir yer var. Kitap gönderimi PTT kargo ile yarı fiyatına. Görevlilere söylemek gerekiyor sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisi Tülin hanım ekleyebilir misiniz burada yer almasını isterim çok güzel bir düşünce.

      Sil
  4. Harika fikirler😊 benim yarım kalan kitaplarım var malesef,önlerinden geçerken sanki utanıyorum 🙈 ama haklısın bekletmenin bir anlamı yok😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhanet etmiş gibi hissediyor insan evet kitabın ruhu var belki de kimbilir belki de duygusal anlamda onlara verdiğimiz değerden ileri geliyor ben de öyle hissediyorum🙈

      Sil
  5. Süper bir tavsiye olmuş gerçekten de...
    Aklına sağlık ♥

    YanıtlaSil
  6. Çok faydalı bir post olmuş kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Evet,bir sıralama yapmalıyım.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.