11 Ekim 2017 Çarşamba

Sonbaharımsı Şeyler:Mantarlar-1


Mantarlara karşı özel bir sempati duymaktayım.
Karşıma çıktıkları zamanlarda da pek mutlu olurum.
Geçen Pazar günü küçük bir kasabada yaşamanın dezavantajı olarak bir yerlere gidememe gibi durumlar yaşanabiliyor özellikle hava iyi değilse ne bir sinema ne tiyartro ne de başkabir etkinliğe katılabiliyoruz haliyle de her zaman yanımızda bulunan orman ve yürüyüş yollarına gideriz...

İnsanalrın çoğu da bu sebepten dolayı bazen mecbur kaldıkları için bile dışarıya çıkıp doğa dışında veya doğa içinde yapacak bir şeyler bulmak zorunda kalıyorlar :)

İyi mi kötü mü bilmem..
Geçen hafta çocukları alıp hafif bulutlu ve öğleye doğru genelde açılan havanın moduna ayak uydurarak yürümeye çıktık.

Kahvelerimizi aldık yola koyulduk zaten iki adımlık yerdir ormanlık alan,arabadan iner inmez hafif bir yağmura tutulduk.
Ağaçların altında dolaşırken yağmurdan etkilenmek pek mümkün olmuyor ama şu var ki bazen hafif bir yel bile sizi ıslatabiliyor :)

Olsundu..

Geri dönemezdik...

İyi ki de dönmedik..karşımıza bu nemli ve ıslak hava ile çoşan kocaman bir mantar cumhuriyeti çıktı resmen..çocuklar her birine hayran hayran baktı,ben şahsen,bayıldım!

MANTAR CUMHURİYETİ

Aşağıda yer alan tüm fotoğraflar bir tek ağaç kökünün gövdesinde yaşayan mantarlardan ibarettir.
Evet,sadece bir ağaç kökü üzerinde bile başka bir alem başka dünyalar yaşamaktadır..


Artık hayattan pek bir ümidi kalmamış olan bu ağaç kökünün üerinde başka yaşamlar mevcut..mantarlar öyle bir güzellik sergiliyor ki insan düşünmeden edemiyor:Nasıl olur da Allah küçücük bir alanda bile muhteşem sanatını böylesine kusursuz ve mükemmel bir uyum ile yaratıyor..

Allah işleri mükemmel..Subhanalla..ve doğa kesinlikle ama kesinlikle çöp diye bir şey üretmez..o bizim işimiz ne yazık ki..













MANTAR FOTOĞRAFLARINA DOYMAK ADINA,DEVAM..




Rabbimiz Rum suresi 41'nci ayeti kerimesinde:“İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) yüzünden karada ve denizde bozulma ortaya çıktı. Pişman olmaları için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını onlara tattıracaktır.”buyurmuştur..

Bu yaşatılacak olan pişmanlık elbette ki dünyada meydana gelecektir..anlaşılan o ki,insanlar bir çok şeyin dengesini bozup layıkıyla koruyamadıkları için bu davranışın sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır..


Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor:

“Allah’ın ölçülerine, emir ve yasaklarına dikkat edenlerle bu konuda ihmalkâr davrananların durumu, su üstünde duran bir geminin içindeki insanlara benzer. Bunlar, geminin alt ve üst kısımlarını paylaşmak için aralarında kura çekerler. Çekilen kura sonucu bazılarına geminin üst kısmındaki yerler düşerken bazılarına da alt kısımlar düşer. Aşağıdakiler, ihtiyaçları için yukarı çıkıp su almak durumundadırlar. Ancak bunu yaparken yukarıdakilerin üzerlerine su sıçratırlar. Bunun üzerine üst kısımdakiler, ‘Yukarı çıkıp bize bu şekilde sıkıntı vermenize izin vermeyeceğiz. ’ derler. Aşağıdakiler buna, ‘Geminin alt kısmından delik açarak suyumuzu alırız.” diye karşılık verirler. Eğer üstekiler bu durumda onlara engel olurlarsa hepsi birden kurtulurlar; şayet kendi hallerine bırakırlarsa hepsi birden boğulurlar.” (Tirmizî, Fiten, 12)

KISACA:Bir millet örneğin başka bir milletin istifade etmesi gereken doğal imkanları bir şekilde onlara vermiyor veya istifade etmelerine engel oluyorsa o millet mutlaka doğal imkanlardan faydalanmak adına tüm insanlığa zarar verecek bir yola başvurabilirler..


Öyle bir uyum içindeler ki..içiçe olmalarına rağmen hiçbiri diğerini rahatsız etmiyor..insanlar neden böyle bir uyum içinde yaşayamıyor?


Bakınız...uyumun mükemmel görüntüsü..


Daracık bir alanda kocaman bir dünya..bakmaya doyamıyor insan..akıl da algılayamıyor bir yerden sonra..


Aşırı tüketim,daha konforlu ve rahatbir hayat arayışı,insanların doğasını yavaş yavaş unutması sebebiyle tüm bu güzellikler ve daha nicelerini hem ihmal eder olduk hem fark edemez olduk..

Bulunduğumuz dünyanın sadece bir bölümü ile ilgilenmek başımıza iş açmaya devam edecektir..oysa biraz daha geniş düşünebilsek oturduğumuz evin veya şehrin dışında da bir hayatın olduğunu dünyamızın evrende tek olduğunu,böylesine mükemmel bir dengenin bir parçası olduğumuzu kavrayabiliriz..

Güzel geçsin gününüz..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Ormanda çocuklarınızla kahve içmeniz o kadar güzel ki! Ayrıca orman harika görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli oluyor bi tek kahveyi nereye koyacağımı bilemiyorum fotoğraf çekmek istediğim zaman bizimkiler de tutmuyor artık kahvemi sanırım bayağı bi bıktımış olmalıyım onları bu konuda :))
      Teşekkür ederim gözlerinize sağlık.

      Sil
  2. Ne kadar güzel gözüküyorlar! Bakmak ve görmek ne kadar ayrı şeylermiş bir kez daha farkettim.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller yağmurlu havada da daha güzel görüntüler gözüme.
      Teşekkür ederim.Gozlerine sağlık.

      Sil
  3. Orman müthiş gözüküyor, ayrıca mantarlara hayran kaldım şahane fotoğraflar.. Nakışta mantar işlemeyi çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantarların doğası sevimli.
      Nerde olurlarsa olsunlar güzeller işte💕
      Ayak parmakları hariç 🙃

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.